Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 60
  • Переглядів: 61

Дрони ЗСУ атакували аеродром Оленья в Мурманській області РФ

Категорія:

На жаль, стратегічна авіація ворога не постраждала. Ядерні бомбардувальники ЗС РФ знищити нелегко: потрібен масований наліт потужних БПЛА.

24091301.jpg

Колаж: Фокус

Українські безпілотники два дні атакували аеродром "Оленья", де базуються ядерні бомбардувальники російської армії. Два дрони в Мурманській області знищили в районі Оленегорська 12 вересня, повідомило медіа Shot.

"Фокус" пише, що росіянами був застосований план "Ковёр" через загрози, аеропорти Мурманська та Апатитів довелося закрити. У роботі місцевих аеропортів 11 вересня також запроваджували обмеження через безпілотники. Один із них, як стверджують росЗМІ, летів із боку Норвегії, ще два – з Архангельської області.

Mash писав, що дрони помітили біля військового аеродрому "Оленья", де розміщені стратегічні ракетоносці Ту-95МС і Ту-22М3, які атакують Україну крилатими ракетами. За даними Baza, три невідомі безпілотники виявили в районі Сєвєроморська, де розташована головна база Північного флоту Росії. Після цього на всьому Кольському півострові ввели обмеження на польоти.

Під час відбиття атаки російські засоби ППО мало не збили легкомоторний літак, його сплутали з безпілотником. Два літаки ATEC 321 Faeta NG і BRM Aero Bristell NG5 злетіли з посадкового майданчика в Апатитському муніципальному окрузі в напрямку Архангельська. Після зльоту пілот одного з бортів побачив, що другий "поводиться дивно" і подав сигнал лиха. Пізніше з'ясувалося, що другий борт обстріляно зі стрілецької зброї.

Крім цього, 11 і 12 вересня в прикордонні Мурманської області помітили кілька розвідувальних літаків країн НАТО – усі вони рухалися вздовж держкордону перед і після атак БПЛА.

Згідно з картою польотів, це були борти Швеції S102B радіотехнічної розвідки та Gulfstream Aerospace TP 102C, який може перехоплювати телефонні дзвінки, радіопереговори, цифрові та телевізійні мережі.

Також були помічені літаки Повітряних сил США, зокрема, Cessna 560XL Citation, який використовується морськими піхотинцями та розвідниками. Пропагандисти ворога роблять висновки, що країни НАТО допомагали ЗСУ коригувати удари по аеродрому.

За версією росЗМІ, ЗСУ атакували аеродром "Оленья" безпілотниками літакового типу А-22 "Летюча лисиця" (Аеропракт A-22) з дальністю польоту понад 2 000 кілометрів. Запустили їх нібито з Чернігова, а Мурманськ розташований за 1 900 кілометрів від українського кордону.

На думку провідного наукового співробітника Державного музею авіації України, авіаексперта Валерія Романенка, в Україні досі не винайшли дрони для серйозного ураження цілей у Росії. Удари по аеродрому "Оленья" завдавалися переважно французькими комплектами ультралегких літаків, до них підвішували бомбу вагою 100 кг.

"Малі літаки відстежуються російськими радарами управління повітряного руху попри траєкторію їхнього польоту міжнародними трасами. Це відносно легка ціль для перехоплення, оскільки летять вони на висоті до 200 метрів", – пояснює він.

Доступним і ефективним завданням для українських дронів може стати нанесення регулярних "тривожних ударів". Ця тактика порушить роботу аеропортів і одночасно виснажить ресурси систем ППО армії Росії.

"Закриті аеропорти завдадуть Росії економічної шкоди в довгостроковій перспективі, але говорити про зменшення масованих ракетних ударів по Україні через прильоти дронів по "Оленьї" точно не варто", – додав фахівець.

Загрози стратегічній авіації Росії від українських безпілотників Романенко оцінює як мінімальну. Знищення ядерних бомбардувальників потребуватиме масованого нальоту потужних дронів і точні GPS-координати цілі. Над аеродромом також не повинні працювати системи РЕБ, які збивають сигнали для дронів, підсумував авіаексперт.

Нагадаємо, 14 серпня підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України спільно зі Службою безпеки України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, атакували чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ.

Наші інтереси: 

Норвегія, Швеція і США допомагають Україні атакувати РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи