Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дмитро Шоломко розповів, чому Google не інвестує в українські стартапи

У липні Google оголосила про запуск нового венчурного фонду обсягом $ 100 млн, який буде інвестувати в інноваційні європейські IT-стартапи в галузі охорони здоров'я, еко-  і біотехнологій. Однак українцям підняти грошей від «Корпорації добра» не судилося.  Генеральний директор Google Україна Дмитро Шоломко  розповів в інтерв'ю інформагентству УНІАН,  що до тих пір, поки законодавство нашої країни якісно не зміниться, українські стартапи залишатимуться в ізоляції від іноземного капіталу.

26.jpg

Генеральний директор Google Україна Дмитро Шоломко
Генеральний директор Google Україна Дмитро Шоломко

Шоломко назвав два чинники, у зв'язку з якими українські проекти можуть не бути проінвестовані Google: «По-перше, я не знаю жодного істотного стартапу, який був би дійсно зареєстрований в Україні. Якщо ви детально подивіться на наше стартап-ком'юніті, то коли мова починає заходити про інвестиції, договори і тому подібне - стає очевидним, що всі вітчизняні проекти зареєстровані в офшорних зонах. Так, на жаль, йдуть справи через те, що в нашій країні законодавство побудоване таким чином, що стартапери змушені викручуватися.

У нас немає жодного фонду, жодного стартапу, який би отримував фінансування як українське юрособа

По-друге, фактор військової агресії. Історичний факт: коли одна велика країна атакує маленьку, то остання на деякий час стає ізгоєм. Інвестори бояться вкладати гроші в неї до тих пір, поки загроза військового вторгнення повністю не знята. Наприклад, Грузія. Ця країна прийшла в себе і стала отримувати інвестиції тільки через три роки після того, як війна закінчилася.

Поки закони не зміняться, ніхто в нашу країну інвестувати в IT не буде. Потрібно спрощувати законодавство і зовнішньоекономічну діяльність. Необхідно зробити так, щоб інвесторам було вигідно фінансувати в нашу країну. У тих умовах, які існують на даний момент, вести нормальну інвестиційну діяльність в Україні неможливо, не порушуючи закони », - підсумував генеральний директор Google Україна.

Раніше AIN.UA робив добірку цікавих фактів про Google Україна і Дмитрие Шоломко.Виявляється, в компанію він потрапив випадково, і раніше йому довелося пройти серію захоплюючих співбесід, на які в цілому пішло півроку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи