Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для чого потрібен акрилайт та як виготовляються сучасні рекламні конструкції

Щоб привернути увагу до свого бізнесу (магазину, кафе, манікюрного салону, фітнес-залу) потрібна красива, яскрава та незвичайна реклама. І саме для цього використовуються світлові вивіски. Тому все більш затребуваним стає виготовлення акрилайтів.

Слово "акрилайт", як і багато інших в сучасному бізнесі, прийшло з англійської. Воно складене з "acril" - інше названіне оргскла, та "light", або "світло". Такі рекламні конструкції створюються досить просто: треба взяти оргскло (краще товсте), джерело світла ... та почати творити магію.

Принцип дії виробів в тому, що світло від джерел (раніше це були люмінесцентні лампи, зараз - світлодіодні стрічки) випромінюється в торець скла, яке виконує роль хвилеводу. Це означає, що світло відбивається та розсіюється, а сама панель майже не світиться. Саме контури гравіювання (логотип, літери, інші елементи), стають місцем заломлення світла на перетині двох середовищ. Вони розсіюють світло, і здається, що малюнок світиться сам по собі.

i-1

Особливості вибору матеріалу

Щоб реклама стала яскравою та привабливою, потрібно правильно вибрати та обробити матеріали для її створення. Розглянемо цей момент детальніше.

  • Скло. Перш за все, якість реклами залежить від якості скла. Основою створення акрилайта є поліметилметакрилат (ПММА), або ж оргскло. Не варто вибирати найдорожче скло, підійде виріб майже будь-якого виробника, вітчизняного або зарубіжного (Німеччина або Китай), товщиною близько 10 мм.
  • Профіль. Джерело світла поміщається в непрозорий профіль (вгорі або внизу листа). При цьому самі світлодіоди не повинні бути помітними. Тому він повинен бути глибоким, або края треба обклеїти напівпрозорої плівкою.
  • Джерела світла. Кольорові світлодіоди змусять панель світитися певним кольором. Але можна обклеїти торець напівпрозорої плівкою (з втратою яскравості) або поставити контролер RGB-стрічки. В цьому випадку можна досягти динамічного ефекту стосовно зміни кольору.
  • Тримачі. Невеликі акрілайти можна кріпити на кріпленнях із світлодіодами. Але яскравість такого джерела невелика, і засвічення буде нерівномірним. Або треба ховати зображення під декоративною рамкою.
  • Способи маркування (фреза та лазер). Сьогодні використовуються два способи нанесення зображення: фрезерування та лазерне гравіювання. І хоча лазер дає більш чітку картинку та більш тонкий розріз, фрезерування дає більш яскраву картинку, так як утворюється матова поверхня розрізу. Але є ще один нюанс, пов'язаний з типом вихідного малюнка: лазер краще створює растрове зображення, а фреза - векторне.

Де це застосовується

Світлова реклама використовується для оформлення місць продажів та привертання уваги.

Її переваги:

  • висока міцність;
  • тонка конструкція;
  • доступне співвідношення "ціна / ефективність";
  • простота розміщення;
  • - краса, оригінальність та елегантність.

Акрілайти - це логотипи компаній, вивіски в магазинах, підсвічування на вокзалах та в аеропортах. Також більш популярні ці види реклами в клубах, кафе, готелях та барах.

Наші інтереси: 

Рекламні фішки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи