Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Держстат порахував, що перепис населення обійдеться у 5 мільярдів

Світ:

Про це поінформував міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет під час конференції в клубі Кабміну щодо антикорупційних заходів.

19092704.jpeg

Дмитро Дубілет

"Зараз говорять про те, що час зробити ще один перепис населення. Мені нещодавно у проекті Держстату принесли дані про бюджет цього перепису, він становить 5 мільярдів гривень, і я розумію, що ефективніше та простіше буде зробити так званий електронний перепис населення", - цитує Дубілета Укрінформ.

Він припустив, що перепис населення можна замінити створенням єдиного реєстру українців шляхом об'єднання 6-7 різних реєстрів, в яких "розпорошені" базові дані про громадян.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 30 липня 2019 року підписав указ "Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг".

Також указом започатковується робота над проведенням електронних виборів та електронного перепису населення в Україні. Серед ключових завдань, передбачених указом, — прискорення наповнення Єдиного державного демографічного реєстру, який наразі містить дані лише близько 14 млн громадян, та запровадження інноваційних засобів електронної ідентифікації.

Наші інтереси: 

Розуміти, що перепис населення є важливим для того, щоб знати, як формувати бюджет країни та як планувати стратегію держави на перспективу. Важливо це ще й тому, що за рахунок мертвих душ дехто отримує державні виплати і є нескінченне поле зловживань в цьому питанні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи