Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чиновників з Хмельницького спіймали на незаконному збагачені – у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США

Категорія:

Під час слідчих дій чиновниця намагалася позбутися частини грошей, викинувши сумки з пів мільйоном доларів через вікно. Тетяна Крупа – депутатка Хмельницької обласної ради – очолює Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи (МСЕК). Її син – Олександр Крупа – очолює Головне управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

24100502.jpg

Тетяна Крупа, 2024 р. Життя удалось! Фото: Фейсбук-сторінка Тетяни Крупи

Тетяну Крупу та її сина звинуватили у незаконному збагаченні, повідомили в Державному бюро розслідувань. У їхній квартирі знаходили гроші "практично в кожному куточку", тільки готівкою – майже 6 мільйонів доларів у різних валютах.

Це – найбільша сума, знайдена ДБР у чиновників МСЕК, сказала ВВС Україна радниця зі стратегічних комунікацій бюро Тетяна Сапьян. Розслідуючи незаконне оформлення інвалідності чоловікам, які намагалися уникнути служби в армії, працівники ДБР провели кілька обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання чиновників.

У робочому кабінеті голови Хмельницького МСЕК виявили 100 тисяч доларів, а ще – низку підроблених медичних документів, списки чоловіків із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у сім'ї чиновників знайшли майже 5 мільйонів 244 тисяч доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, а також брендові прикраси та коштовності.

Під час слідчих дій чиновниця намагалася позбутися частини грошей, викинувши сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

У ДБР не повідомляють імена затриманих, але з відкритих джерел відомо, що Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи очолює Тетяна Крупа, депутатка Хмельницької обласної ради. Її син очолює Головне управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

Комісія при МСЕК визначає групу інвалідності громадянам – чому вона настала і коли. Під час повномасштабної війни та великої кількості поранень як у цивільних, так і військових, такий сервіс особливо затребуваний.

"Мені часто пишуть люди з інвалідністю і кажуть, що МСЕК не дає їм інвалідність. Або змушують туди ходити нескінченно", – прокоментував у своїх соцмережах новину про обшуки у голови Хмельницької МСЕК народний депутат Олексій Гончаренко.

"Правоохоронці знаходили гроші у квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти", – повідомляють у ДБР.

На відео і фото ДБР видно, як на ліжко, куди правоохоронці склали знайдену готівку, приліг чоловік. Були припущення, що під час візиту правоохоронців йому стало погано. Джерело ВВС Україна в ДБР каже, що це – чоловік голови МСЕК, погано йому не ставало – "він сам так вирішив лягти під час обшуку".

Родині належать великі статки. Серед іншого, вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві. Вони мають елітні автівки, корпоративні права на 48 мільйонів гривень, готельно-ресторанний комплекс на майже 3 тисяч квадратних метрів в одному з парків Хмельницького.

У них є нерухомість за кордоном – в Австрії, Іспанії та Туреччині, а на валютних закордонних рахунках родина накопичила майже 2,3 млн доларів.

Всі ці статки, кажуть у ДБР, керівники не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

У ДБР кажуть, що встановлюють особи інших посадовців та членів родини, які могли бути причетні.

Наразі чиновники не під вартою. Їм готують повідомлення про підозру за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення.

"А вже після (оголошення підозри) буде обрання запобіжного заходу, скоріш за все сторона обвинувачення буде просити тримання під вартою", – сказала працівниця ДБР Ольга Чиканова.

Що відомо про Тетяну Крупу:

  •     народилася 12 липня 1960 року. Закінчила Тернопільський державний медичний інститут та Тернопільський національний економічний університет.
  •     Головною лікаркою обласного МСЕК Тетяна Крупа працює з 2008 року. Контракт в неї підписаний до листопада 2025 року.
  •     За даними YOU KONTROL, Тетяна Крупа, її син Олександр та чоловік Володимир є засновниками ТОВ "СОЛАР-ІНВЕСТ", яке займається виробництвом сонячної електроенергії.
  •     З декларації Тетяни Крупи за 2023 рік відомо, що на ній та членах її сім'ї задекларовані чотири квартири, 16 житлових будинків, три гаражі, 38 земельних ділянок. Задекларований автомобіль PORSCHE 2019 року. Заробітна плата, отримана за 12 місяців за основним місцем роботи, 597 тис. 300 грн.
  •  За даними Суспільного, Тетяна Крупа та її чоловік Володимир мають інвалідність і отримують за це пенсію від держави.
Олександр Крупа, 2024 рік, – щасливий власник трьох квартир, 25 земельних ділянок, 5 житлових будинків. Фото: Фейсбук-сторінка Олександра Крупи

Що відомо про Олександра Крупу:

  • начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області. Одружений, має двох дітей. У 2023 році на посаді він заробив 657 тис. 126 гривень.
  • У декларації за 2023 рік Олександра Крупи зазначено, що він та члени його сім'ї мають 3 квартири, 25 земельних ділянок, 5 житлових будинків та два недобудованих, 4 садових (дачних) будинки.
  • В його власності чотири автомобілі: VOLKSWAGEN TOUAREG 2013 року, AUDI Q7 2016 року, BMW X7 2022 року, AUDI Q8 2021 року.

Наші інтереси: 

Бачимо, як живуть чиновники в Україні і як збагачуються під час війни. Розуміємо, що таких сімейств чиновників, які наживаються на державних посадах, – безліч. Усі чиновники заброньовані від війни, мають стабільно високу зарплату (+різні надбавки у вигляді премій та матеріальної допомоги!), користуються своєю посадою задля власної вигоди. ЯК можна "заробити" такі статки на державній службі?! Синочок хмельницької корупціонерки у свої молоді роки вже має 3 квартири, 25 земельних ділянок, 5 житлових будинків та два недобудовані будинки! Життя чиновників в Україні вдалося! Такої ганьби та несправедливості, коли чиновницька каста живе у своєму паралельному житті, толерувати не можна! Українці мусять зараз боротися не тільки із зовнішнім ворогом. Оці соціальні паразити – біда та не менша проблема, ніж російський агресор.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта (+аудіо)

Народна держава формується не окремими людьми, а організованими громадами людей. Роман «Вулик Геллстрома» (англ. Hellstrom's Hive, 1973) – це політичний проект заснування народної держави –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Незрозуміло, чому на цих істот раптом вийшло ДБР. Подейкують, що не захотіли ділитися з верхнім поверхом корупційної психопатичної піраміди, а це "не по понятіям".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Незрозуміло, чому на цих істот раптом вийшло ДБР. Подейкують, що не захотіли ділитися з верхнім поверхом корупційної психопатичної піраміди, а це "не по понятіям".

Все, що робиться з власної волі, – добро!