Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Чому українська перемога важлива для американців – Hudson Institute (США)

Категорія:

Спецтема:

Допомога Україні – хороша інвестиція для США. Сполучені Штати надали Україні 43,7 мільярда доларів військової допомоги після повномасштабного вторгнення Росії минулого року. Це приблизно 5 % американського оборонного бюджету на 2023 фінансовий рік або менш як 0,2% валового внутрішнього продукту.

Україна принижує одного з двох головних супротивників Америки. Україна знищила понад 11 350 одиниць російської військової техніки, у тому числі 2 164 танки, 2 566 БМП, понад 500 одиниць буксируваної артилерії та реактивних систем залпового вогню, 84 літаки, 99 гелікоптерів і 12 кораблів Військово-Морських Сил. І це все – без пролиття жодної краплі крові США.
    
Про це йдеться у публікації на сайті Hudson Institute директора Центру Європи та Євразії Пітера Рафа (Peter Rough) і старшого співробітника з питань національної безпеки та оборони Люка Коффі (Luke Coffey) з Hudson Institute.

"Україна ніколи не просила американських солдатів воювати на нашій землі замість нас", – казав Президент Зеленський.

Україна має значення для економіки США. У 2021 році на Європу припало $3,19 трлн іноземних інвестицій у США (із загальної суми $4,98 трлн). У 2022 році 45 із 50 штатів, включно з найбільшою економікою одного штату Каліфорнія, експортували більше товарів до Європи, ніж до Китаю.

Україна формує світові товарні ринки. Україна входить до першої десятки з виробництва кукурудзи, пшениці, ячменю, соняшнику, соняшникової олії, шроту, ріпаку. Вона має запаси 117 зі 120 найбільш широко використовуваних мінералів і металів у світі, включаючи родовища титану, заліза, літію, вугілля та інших родовищ енергії.

Наразі Росія окупувала українську територію, що містить щонайменше 12,4 трильйона доларів сировини.

Послаблення Росії шкодить Китаю. Китай використовує Росію (розглядає Росію як "ширму", "підставну особу" – stalking horse, прим. моя, О.К.). Сі Цзіньпін і Владімір Путін підписали «безмежне партнерство» за 20 днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну та 40 разів зустрічалися як глави держав. Сі каже, що Путін – його «найкращий, найближчий друг».

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда: "Безпека Індо-Тихоокеанського регіону не може бути відокремлена від європейської безпеки".

Представниця Тайваню в США Бі-Хім Сяо: "Я думаю, що відсіч агресії – це ключовий меседж, який допоможе запобігти будь-яким міркуванням або прорахункам щодо того, що вторгнення може бути здійснене безкарно, без витрат, у швидкий спосіб. Ось чому успіх України в захисті від агресії є таким важливим і для Тайваню".

Колишній державний секретар Майк Помпео: "Китай хоче, щоб Путін переміг. Найкращий спосіб стримати [Комуністичну партію Китаю] – допомогти Україні перемогти Росію".

Сенатор Том Коттон (республіканець від Арканзасу): "Поразка Росії також дозволить США зосередитися на більшій загрозі з боку Китаю. Перемога Росії змусила б нас на довший час відволікти більше ресурсів на Європу для стримування російського експансіонізму, що створило б постійні загрози на обох фронтах. Але перемога України та міцний мир убезпечать наш європейський фланг у протистоянні з Китаєм".

Допомога Україні зміцнює американську оборонно-промислову базу. Військова допомога Україні з боку США складається з понад 40 президентських "скорочень" наявних американських запасів озброєнь і матеріальних засобів.

З $43,7 млрд, виділених Україні з моменту повномасштабного вторгнення Росії, понад $26 млрд призначені для поповнення американських запасів.

Цього року $215,6 млн допомоги Україні було спрямовано на розширення виробничих потужностей компанії Aerojet Rocketdyne з виробництва складних ракетних силових установок у Гантсвіллі, штат Алабама, Камдені, штат Арканзас, і окрузі Оріндж, штат Вірджинія.

Торік США виділили $678 млн на розширення державних підрядних заводів з виробництва боєприпасів у Скрентоні, штат Пенсильванія, Міддлтауні, штат Айова, і Кінгспорті, штат Теннессі.

Економічна допомога США підтримує Україну в боротьбі. Росія зруйнувала приблизно 45 % української економіки. Без економічної підтримки українське суспільство зазнає краху, навіть якщо його військові досягнуть успіху на полі бою. На сьогодні Сполучені Штати направили $23 млрд економічної підтримки.

Допомога Україні піддається більш ретельному контролю, ніж будь-яка інша програма допомоги в історії США. Минулого року Конгрес виділив $41 млн лише на нагляд за Україною. Понад 160 співробітників у 20 федеральних організаціях відстежують американську допомогу Україні, і їхні розслідування не виявили значних розтрат, шахрайства чи зловживань.

Коли США ведуть, Європа слідує за ними. Хоча деякі країни, як-от Німеччина та Франція, могли б зробити більше, більша частина Європи активізується. Зараз Сполучені Штати посідають дванадцяте місце за рівнем підтримки України у відсотках від ВВП, поступаючись Великій Британії, Польщі, скандинавським і балтійським країнам, Чехії та Словаччині. Європа наслідує приклад Америки.

Підтримка України висуває США на перше місце. Головні радники колишнього президента Дональда Трампа з питань національної безпеки погоджуються, що підтримка України відповідає національним інтересам Сполучених Штатів.

Колишній державний секретар Майк Помпео: "Найменш витратний спосіб рухатися вперед – це надати українцям те, що їм потрібно зараз, забезпечити їх інструментами та ресурсами, які їм потрібні сьогодні... Тривалий конфлікт, конфлікт, який призведе до того, що Владімір Путін отримає контроль над Києвом або просунеться далі в Європу, буде набагато дорожчим, ніж швидке надання їм цієї зброї, ефективне навчання і припинення цього процесу".

Колишній міністр оборони США Марк Еспер: "Сьогодні це Україна, завтра – хтось інший... Зрештою, це повертається додому і впливає на нас. Набагато краще запобігти війні, ніж брати у ній участь, і набагато краще виграти її, ніж програти. Так що на кону стоїть дуже багато".

Колишній міністр оборони США Джим Меттіс: "Ми повинні загнати Росію в рамки й запевнити, що вони не зможуть піти далі".

Колишній радник з питань національної безпеки Г. Р. Макмастер: "Україна веде справедливу війну, і український народ потребує нашої постійної допомоги".

Колір Ночі - Слава Україні

Наші інтереси: 

Добре, що в США розуміють необхідність подальшої підтримки України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи