Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Через кілька тижнів Київ продовжить будувати «велику стіну» з Росією

Спецтема:

У Луганській області робота над проектом взагалі не розпочалася.  Журнал Newsweek пише, що плани України щодо побудови «великої стіни» на кордоні з Росією почнуть реалізовуватись за кілька тижнів.

Видання посилається на голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку, який заявив, що стіна на крайніх східних рубежах почне зводитись незабаром, пише Радіо Свобода у своєму огляді світової преси. 

В 2014 році прем’єр міністр України Арсеній Яценюк оприлюднив план вартістю 517 мільйонів доларів щодо укріплення кордону з Росією з надією, що це також сприятиме закриттю шляхів постачання і підтримки з Росії проросійських силах на сході України.

«Проект зупинився, а станом на серпень 2015 року, за повідомленнями, він був реалізований менше аніж на десять відсотків з будівельними роботами зосередженими переважно на крайніх західних ділянках кордону України з Росією – далеко від конфлікту на сході», – пише американський часопис.

Але, як каже Тука, його адміністрація готова почати роботу над своєю ділянкою проекту.

«В Луганській області робота над проектом взагалі не розпочалася. Я сподіваюся, що через два-три тижні, якщо дозволить погода, робота розпочнеться», – заявив Тука.

Частини Луганської та Донецької областей перебувають під контролем бойовиків і треба ще подивитися, наскільки можливим буде проведення будівельних робіт там.

Тука заперечив можливість використання стіни для визначення неофіційного «кордону», яким фактично є лінія розмежування на Донбасі між сторонами конфлікту, зазначає часопис.

«Ми говоримо про зміцнення кордону України з Росією. Це не стосується лінії розмежування», – сказав Тука.

Newsweek пише, що прем’єра Яценюка критикували за брак поступу в реалізації проекту, додаючи, що хоча він назвав проект «Європейським валом», проект все ж більше сприймають за іронічною назвою «велика українська стіна».

Наші інтереси: 

Треба розуміти, що Ярсеній нічого не зробить зі стіною, а також з кордоном, митницею тощо, поки йому не дадуть підсрачник США, Європа чи ще хтось. Коли ми, українці, зможемо давати йому підсрачник? Або якомусь іншому "слузі народу"? США дає гроші цій державі Україна (при тому, що українці не відчувають змін на краще), а хто дає гроші... самі знаєте що. Отже, як не дивно, для українського народу США є союзником, а влада держави України - ворогом. Хитрим, підступним, прихованим ворогом, який наживається на бідах України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Пропоную слово "підс.ачник" замінити на "копитняк".

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З усієї статті найцікавішим є пояснення про наші інтереси.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Одними підсрачниками не обійтись.Тут повинні працювати паразитологи і повноцінна антипаразитна терапія.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Пропоную слово "підс.ачник" замінити на "копитняк".

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

не треба там на кордоні ніякої стіни. це навіть не минуле століття! це зовсім не ефективно. До того-ж, безглуздо-затратно. І навіть якщо хтось її просто подарує, та ще й наділить магічними властивостями, це ніяк не здвине з місця обороноздатність, а швидше, загальмує..

А головне: якою-б чарівною стіною отару не городи, вона не спасе її від вовків і шакалів серед отари.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Ймовірно, що незабаром така стіна може виявитись дуже навіть ефективною: коли на їхній Animal Farm закінчиться їжа, вони масово попруться в нашу хату як ті таргани.