Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Буковинці закупили 14 комплектів захисних екранів для БТР 80-ї бригади

У Чернівецькій області громада зібрала кошти на купівлю 14 комплектів захисних решітчастих екранів для БТР 80-ї аеромобільної бригади.

Про це на брифінгу повідомив активіст Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям Олег Ботушанський інформує власкор ІА ZIK.

«Виконано перше прохання керівництв військових частин про закупівлю та встановлення захисних решітчастих екранів для БТР-80. Уже придбано 10 комплектів даних екранів, 6 з них встановлено. Додатково ще 4 комплекти будуть проплачені й установлені найближчим часом. Отож, на прохання військових закупити 10 комплектів, вдалося закупити аж 14», – зазначив він.

Олег Ботушанський тиждень перебував у зоні АТО і забезпечував доставку екранів від заводу-виробника на передову.

«Нової техніки недостатньо, – розповідає Олег Ботушанський. – Підприємства оборонної промисловості працюють у цьому напрямку, але ця техніка поступає в армію дуже повільно. У зв’язку з цим треба модернізувати і дооснащувати те, що є. У даному випадку – це БТР-80, який дооснащується решітчастим екраном для боротьби з кумулятивними гранатами, які використовуються терористами. Як показала практика, використання екранів себе виправдовує. Зокрема, у 95-ій бригаді їх було установлено втричі більше, ніж кількість тих, що є у наявності у 80-ій. Завдяки екранам БТР-и 95-ої бригади, у переважній більшості, неушкоджені».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи