Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британські політики пропонують створити міжнародний трибунал, щоб судити путіна та його оточення

Спецтема:

Ідея такого трибуналу літає у повітрі й знаходить широку підтримку.

Колишні премʼєр-міністри Великої Британії Гордон Браун та сер Джон Мейджор, а також інші британські політики, юристи, науковці та громадські діячі стали авторами петиції про необхідність створення нового міжнародного трибуналу для розслідування дій президента Росії Володимира Путіна та його оточення, повʼязаних із російським збройним вторгненням в Україну.

Міжнародний кримінальний суд уже веде розслідування проти Путіна за підозрою у воєнних злочинах в Україні, однак його можливості обмежені: притягти будь-кого до відповідальності буде неможливо без санкції Ради безпеки ООН, а Москва, напевно, ветує будь-яку подібну резолюцію.

Як буде працювати міжнародний трибунал, до створення якого закликають автори петиції – поки що не ясно. Автори пропонують трибунал «подібний до Нюрнберзького трибуналу після другої світової війни». Нюрнберзький трибунал був створений після беззастережної капітуляції Німеччини за умов окупації союзниками її території. Чи автори мають на увазі, що Росія має бути переможена та окупована, щоб притягнути її керівництво до міжнародного трибуналу? Чи вони запропонують створення іншого механізму: наприклад після зміни влади у РФ (насильницького, бо сам путін просто так не піде) – умовою повернення Московії до міжнародного життя буде обов’язкова видача до міжнародного трибуналу всієї путінської верхівки?

На сьогодні петицію підписало майже 1400 осіб. Петиція відкрита для підписання громадянам всіх країн. Підписати петицію можна тут.

 

Наші інтереси: 

Хоча сам механізм створення й функціонування такого трибуналу до кінця не продуманий, проте сама ідея є позитивною. Боротьба з Мордором має йти на всіх фронтах, на всіх рівнях. Зокрема й на цьому.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи