Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британія почала розслідувати угоди росіян щодо нерухомості

Спецтема:

Фінансовий комітет Палати громад парламенту Великобританії запустив розслідування економічних злочинів, пов'язаних у тому числі з Росією.

Особливу увагу британська влада планує приділити злочинам, пов'язаним з відмиванням грошей.

«З огляду на загрози, з якими стикається Велика Британія, ефективність заходів, які ми використовуємо для захисту нашої фінансової системи від зловживань, ще ніколи не вимагала стільки уваги», - заявила глава комітету Нікі Морган.

Британська влада в ході обговорення спиралася на дані Transparency International, згідно з якими майно на 4,4 млрд фунтів стерлінгів ($6,2 млрд) у Британії було придбано на кошти «підозрілого походження». Частина коштів - куплена росіянами британська нерухомість вартістю 880 млн фунтів ($1,2 млрд).

Агентство зазначає, що активність росіян на британському ринку нерухомості призвела до того, що столицю Великобританії прозвали «Лондонградом».

Прем'єр Британії Тереза Мей перед засіданням зазначила, що на початку березня часу на обговорення дій «серйозних злочинців і корумпованих еліт» не було, оскільки Лондон зосередився на заходах проти Росії через отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Російська влада відкидає всі звинувачення у тому, що Москва пов'язана з отруєнням колишнього офіцера ГРУ. Водночас Британія, США, Канада, Австралія, ряд європейських країн і Україна (у цілому - 27 країн) оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку зі справою Скрипаля і підозрами в тому, що російські дипломати займаються шпигунством.

Наші інтереси: 

Діяти рішуче проти агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи