Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Антонов" вже виробляє літаки без російських деталей

Світ:

Проектну роботу із заміщення російських комплектуючих підприємство "Антонов" провело за власні кошти. Новий літак Ан-178 на дві третини складається з обладнання американських корпорацій. На третину – з українських деталей.

20090101.jpg

Фото: antonov.com

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив генеральний директор компанії Олександр Лось.

«Це перший літак, який складається без жодної російської деталі. Нас звинувачують у тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком воєнної російської агресії у 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників», - сказав Лось.

За його словами, конкретно на цьому типі літака близько 2/3 обладнання корпорацій Сполучених Штатів Америки, ще третина – вітчизняного. «Причому проєктну роботу з заміщення російських комплектуючих ми провели власним коштом. Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще у 2010-2011 роках при розробці проєкту Ан-178. У 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу», - зазначив Олександр Лось.

Ан-178 — український близькомагістральний транспортний літак з турбореактивними двигунами. Розроблений київським ДП «Антонов» на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). Створення літака почалося у 2010 році, перший політ літак здійснив 7 травня 2015 року.

Нагадаємо, 2015 року Кабмін включив ДП «Антонов» до складу ДК «Укроборонпром». За цей час підприємство виконало програму імпортозаміщення російських складових у виробництві своєї техніки, поглибило кооперації із західними партнерами, розробило новий Ан-132, приступило до розробки вітчизняного безпілотного авіаційного комплексу, отримало замовлення від Міністерства оборони України. 

 

Наші інтереси: 

Україна має потужні можливості літакобудування. Відірватися від багаторічного зв'язку (в тому числі й економічного) з РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи