Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 17
  • Переглядів: 19

Американці втікають зі штатів, керованих демократами, через високі податки, злочинність і самодурство влади

Категорія:

Спецтема:

Каліфорнія та Нью-Йорк втрачають $640 млн податкових надходжень через виїзд з них мешканців, в той час як консервативні Флорида та Техас поповнили казну на $23,1 млрд.

Дані, опубліковані Податковою службою США, свідчать про те, що сині штати (де урядують представники Демократичної партії США – прим. моя, О.К.) з високими податками втрачають громадян на користь таких штатів, як Флорида, де податки нижчі, пише Daily Mail.   

Як наслідок, Каліфорнія та Нью-Йорк активно втрачають людей з високими доходами, які переїжджають в інші штати, в тому числі деяких знаменитостей.

Каліфорнія та Нью-Йорк втратили сукупно 640 мільйонів доларів податкових надходжень через те, що люди виїжджають за межі штату, в той час, як консервативні Флорида і Техас мають зростання на 23 мільярди доларів після припливу американських мігрантів з демократичних штатів.

Ці два штати наразі очолюють таблицю з найбільшим чистим від'ємним податковим доходом від міграції, а "Золотий штат" (таке прізвисько має Каліфорнія – прим. моя, О.К.) посідає перше місце.

Загалом з Каліфорнії виїхало 343 мільйони доларів, з Нью-Йорка – трохи менше ніж 300 мільйонів доларів.

Високооплачувані люди переїхали з Каліфорнії, зокрема, засновник Twitter і бос Tesla Ілон Маск, який зараз живе в Остіні, штат Техас.

Маямі також є гарячою точкою для знаменитостей, а футболіст Том Брейді та його колишня дружина Жизель є відомими мешканцями міста.

Завдяки цим та незліченній кількості інших людей Флорида і Техас зафіксували позитивний приплив доходу, а міграція доходів до Сонячного штату (таке прізвисько має Флорида – прим. моя, О.К.) наразі становить 12,4 мільярда доларів США.

Перехід від "синіх" штатів до "червоних" прискорила пандемія, коли такі штати, як Каліфорнія та Нью-Йорк, запровадили найбільш драконівські карантинні обмеження в США і продовжували їх набагато довше, ніж консервативні штати.

Міста у великих "синіх штатах" також постраждали від різкого зростання насильницьких злочинів, що відлякало багатьох людей. А законодавчі органи цих штатів більш схильні підтримувати соціальні питання, з якими багато американців не згодні, зокрема, викладання критичної расової теорії, а також дозвіл трансгендерним дітям проходити втручання зі зміни статі, наприклад, блокатори статевого дозрівання або операції з ампутації грудей.

Окрім Нью-Йорка та Каліфорнії, п'ятірку "лідерів" замкнули інші "сині твердині" демократів. Це – Іллінойс, який втратив 141 мільйон доларів, Нью-Джерсі, який втратив 135 мільйонів доларів, і Массачусетс, який втратив 129 мільйонів доларів.

З іншого боку, Техас зріс на 10,7 мільярда доларів, Аризона – на 9,4 мільярда доларів, Колорадо – на 8,6 мільярда доларів і Північна Кароліна – на 7,8 мільярда доларів.

Цифри, опубліковані IRS і проаналізовані MyEListing, підкреслюють, як сині штати з високими податками втрачають громадян на користь таких місць, як Флорида, яка має  нижчі податки.

За даними Національної асоціації рієлторів, минулого року 319 тисяч американців переїхали до Флориди.  

На противагу цьому, штат Нью-Йорк, який має важкий податковий тягар, став свідком відтоку мільйонерів.

У 2021 році кількість тих, хто заробляє понад 25 мільйонів доларів і які покинули штат, становила 1 453 особи, що на 520 менше, ніж у розпал пандемії Covid.

У 2020 році мільярдер Карл Айкан (Carl Icahn), уродженець Квінса (один з районів Нью-Йорка на Лонг-Айленді через Іст-Рівер від Мангеттена – прим. моя, О.К.), підтвердив, що переїхав з рідного міста до Флориди через проблеми з оподаткуванням.

Серед інших мільярдерів, які втекли з Нью-Йорка за останні роки, – власник команди "Кароліна Пантерз" Девід Теппер і менеджер хедж-фонду Пол Тюдор Джонс, чистий статок якого становить 7,3 мільярда доларів. Обидва переїхали до Палм-Біч з податкових причин.

Тим часом Каліфорнія, яка має прогресивну податкову систему, що значною мірою залежить від багатих людей і високих ставок податку на доходи фізичних осіб, також спостерігала відтік людей.

З початку пандемії Covid-19 у штаті спостерігається скорочення населення: за оцінками, з квітня 2020 року по липень 2022 року з Каліфорнії виїхало близько 500 тисяч осіб.

У травні губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом (Gavin Newsom) оголосив, що дефіцит бюджету штату зріс майже до 32 мільярдів доларів. Це приблизно на 10 мільярдів доларів більше, ніж він передбачав у січні, коли вперше запропонував бюджетну пропозицію, і причиною цього стали нижчі, ніж очікувалося, податкові надходження.  

Це сталося після нового опитування, оприлюдненого минулого місяця консорціумом каліфорнійських некомерційних організацій, згідно з яким понад 40 відсотків каліфорнійців розглядають можливість виїхати зі штату. Деякі з них посилаються на ліберальну політику штату, а також на високу вартість життя, яка, згідно з опитуванням, є ще одним важливим фактором для багатьох.

У дослідженні, в якому взяли участь 800 мешканців Каліфорнії, людям ставилися запитання з різних питань, включаючи рівень злочинності в їхньому регіоні, охорону здоров'я, вартість життя і безпеку.

Результати опитування свідчать про занепад штату в останні роки. Більшість респондентів заявили, що вони набагато більше стурбовані своїм життям, ніж минулого року.

У 2020 році подкастер Джо Роган покинув штат і переїхав із сім'єю до Техасу, продавши заради цього свій розкішний маєток вартістю 3,5 мільйона доларів. У маєтку був приватний спортзал для змішаних єдиноборств, басейн, і достатньо інших зручностей, щоб заповнити простору ділянку площею 2 акри.

Він оголосив про своє бажання виїхати у своєму подкасті на Spotify "The Joe Rogan Experience", розповівши своїй величезній аудиторії, що хоче поїхати, щоб отримати "трохи більше свободи".

У 2021 році до Рогана приєднався мільярдер Ілон Маск, який покинув Каліфорнію, що стало частиною несподіваної обітниці продати майже все своє майно.

Його останній особняк, що залишився в цьому районі, у районі затоки, оцінений у 37,5 мільйона доларів, з'явився на ринку в червні 2021 року.

Футболіст Том Брейді також наразі будує особняк у Маямі вартістю $17 млн, який спочатку призначався для нього та його колишньої дружини Жизель Бундхен.

Ніколас Робінсон, директор з бухгалтерського обліку в Університеті Іллінойсу, нещодавно розповів WalletHub: "Останній перепис населення показав, що в штатах з найвищими податками – Каліфорнії, Нью-Йорку та Іллінойсі – спостерігається масовий відтік населення. У штатах, які зросли найбільше, Флориді та Техасі, нема податку на прибуток. Переваги чи недоліки перебування у штаті з високими податками порівняно з низькими можуть бути оцінені населенням, яке голосує ногами".

Аналізуючи цифри, MyEListing зазначає: "Отримані дані показують, як економічна та фіскальна політика на рівні штатів може суттєво впливати на розподіл багатства по всій території США. Наслідки цих міграційних моделей є глибокими й далекосяжними, вони впливають на різні сектори, включаючи комерційну нерухомість і ринки праці".

Наші інтереси: 

Гарний приклад, аби нарешті зрозуміти, що високі податки не сприяють розвитку. По-друге, бачимо, що урядування в демократичних штатах США призводить до занепаду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Цікава інформація, варто її враховувати про створенні об'єднаних демосів. Правда, їх ще обмаль, але грати треба на випередження.
А економіка дарування теж має подібні відмінності?

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Цікава інформація, варто її враховувати про створенні об'єднаних демосів. Правда, їх ще обмаль, але грати треба на випередження.
А економіка дарування теж має подібні відмінності?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цікаво теж, які партійні погляди мають утікачі з «демократичних» штатів, і як оправдовують свою втечу «демократи»,… :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !