Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

60% українців зазнали фінансових збитків внаслідок введення карантину через коронавірус

За даними опитування, проведеного 25-29 березня, 38% дорослих українців зазнали зменшення регулярного доходу родини внаслідок карантину, 16% — повну втрату доходу, 14% — втрату роботи, 10% — фінансові збитки (наприклад, через здачу квитків). Загалом 60% українців назвали щонайменше один вид фінансових втрат.

Інфо Сапієнс оприлюднили результати всеукраїнського національно репрезентативного дослідження щодо епідемії СOVID-19, яке проведено не на онлайн панелях, а на базі випадкової вибірки.

Близько половини українців, які до карантину відвідували місце роботи або навчання, припинили його відвідувати, з них чверть продовжили працювати або навчатися віддалено.

Серед тих, хто працював до карантину, лише 46% за березень отримають заробіток в повному обсязі, 34% — в меншому обсязі, ніж очікувалось до карантину, 10% втратили роботу через карантин, решта не дали відповідь на запитання.

Вибірка дослідження складає 809 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,4%.

За даними Finance.UA через карантин зупинили роботу близько 700 тисяч підприємців, які дають роботу 4 млн осіб.

У Державній службі розповіли про виплати безробітним під час карантину. На період карантину задля запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 офіційно зареєстрованим безробітним збережуть відповідні виплати:

  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 1 800 гривень (зараз – 1 630 грн);
  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 650 гривень (зараз – 610 грн).
Наші інтереси: 

Розуміти, що заходи держави задля стримування коронавірусу болісно вдарили по українцях, які втратили роботу, заробіток або їхні доходи знизилися із-за неможливості заробляти внаслідок введення карантину. Якщо бізнес не працює, не буде кому сплачувати податки та збори і утримувати пенсіонерів та бюджетників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

арійська аритметика: 73% дорівнює 60%.радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

арійська аритметика: 73% дорівнює 60%.радію!