Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

4 самокеровані автомобілі попали у легкі аварії від вересня 2014

Світ:

Спецтема:

Самокеровані автомобілі (self-driving cars) довели, що їздять безпечніше, але все ж таки попадають в аварії. Бюро Associated Press повідомляє, що 4 з 48 автономних машин у Каліфорнії попадали у дрібні аварійні ситуації від початку використання на загальних дорогах. Два зіткнення відбулися під час автономного руху, а інші  – помилка водія. 

Три з цих автомобілів були позашляховиками Lexus, які є частиною програми безпілотних автомобілів Google. Delphi Automotive володіє ще одним транспортним засобом, якому довелось перенести нещасний випадок. На жаль, усіх деталей аварій не відомо, адже у Каліфорнії такі дані є приватними. Та з джерел AP відомо, що справді було кілька аварій і всі відбулись на швидкостях менше 16 км/год.

Audi компанії Delphi помірно понівечив інший автомобіль? поки той стояв на перехресті. І це не в режимі автопілоту. Google теж заявила, що її машини побували у кількох ДТП? у яких ніхто не постраждав, а машини отримали лише подряпини та погнуті деталі. До того ж компанія наголошує, що інциденти відбулись через людську помилку та неуважність. Кожен безпілотний автомобіль Google має кнопку, якf водночас відключає всю комп’ютерну систему на випадок аварійної ситуації, що відрізняє їх від концепту без педалей та руля.

Основною перевагою безпілотних автомобілів є безпека. Чи має бути. Тому громадськість бажає, аби компанії розкрили деталі дорожніх інцидентів.

Їхні камери, радари та лазерні сенсори дають змогу краще орієнтуватися у просторі, аніж нам. Автомобіль може бути запрограмованим не лише уникати аварію, а й у небезпечній ситуації змінити курс, затягнути паски, посигналити та посвітити фарами, аби попередити іншого водія.

Google заявила, що автомобілі вже проїхали на загальних дорогах відстань, яка еквівалентна дистанції середньостатистичного водія за 15 років (225,000 км). За 15 років 4 аварійні випадки є лише трішки вище норми. Та враховуючи (з тих деталей ДТП, які доступні) людський фактор і непристосованість доріг до автономних засобів пересування – результат непоганий. До того ж, ще 3 штати у США виявили бажання проводити тести безпілотних автомобілів на своїх дорогах, але про вищезгадані випадки вони ще не знали.

Джерело: TheVergeAP

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Бути пасажиров в такому авто, мабуть, страшно.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Бути пасажиров в такому авто, мабуть, страшно.