Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

28 серпня - Перша Пречиста, свято Матері Ісуса Хреста

В народі це свято ще називали Спожинки і дякували Землі-годувальниці за її дари. Пізніша назва - Успіння. У цей день закінчувалися жнива, і за народними традиціями під час цього свята не можна було проводити на землі роботи з гострими предметами, копати та обробляти землю. 

Прикмети на свято Першої Пречистої:

  • зустрічають осінь;
  • сонце СПАТИ лягає;
  • якщо тепло, бабине літо у вересні буде холодним.

«Прийшла перша Пречиста - одягла природа намисто, прийшла друга Пречиста - взяла комара нечиста, а прийшла третя Пречиста - стала діброва безлиста», - мовиться в народній приказці. 

28 серпня - Перша Пречиста (Успіння) Пресвятої Богородиці. Друга Пречиста - 21 вересня - це Різдво Пресвятої Богородиці, а Третя Пречиста - 4 грудня - Введення Пресвятої Богородиці. 

Від Першої до Другої Пречистої триває період теплих і погожих днів. Їх називають бабине літо. 

Вже після Першої Пречистої можна засилати сватів. Весілля ж справляли після Покрови.


Те, що Марію називали Дівою, свідчить про те, що вона протягом всього життя виглядала як молодиця: гелленське слово «παρθένος» (партенос) означає «діва, дівчина, молода жінка». У час відкритої діяльності Ісуса його матері було близько 50 років, але вона залишалася настільки енергійною, життєра­дісною і молодою, що поряд з Ісусом сприйма­лася як його сестра-одноліток (саме так їх і зображають на іконах). З цього можна зробити припущення, що Марія володіла принаймні супердовголіттям (уявним безсмертям).

Згідно з церковними переказами, її мертвого тіла не знайшли, подібно як і тіла апостола Івана, який здобув фізичне безсмертя. З цього можна зробити припущення, що Марія також мала безсмертне тіло. Тому вона зникла і продовжила земне життя в іншому місці під іншим іменем – так, як це зазвичай роблять безсмертні. Наприклад, Аполлоній Тіанський, який був ровесником Ісуса: під приводом якогось доручення він відіслав своїх учнів, а сам зник і більше ніколи відкрито не з’являвся; через це його послідовники були переконані, що він не вмер, і довгий час чекали його появи. Так само зник Ісус Хрестос: повідомлення про його «вознесіння» є фарисейськими вставками – див.: Куди подівся Ісус Хрестос? Послідовники Ісуса жили і живуть в очікуванні, що Господь може з’явитися будь-якої миті.    

Докладніше: Чи була безсмертною Діва Марія?

 

Наші інтереси: 

Знати народні традиції, розуміти метафізичні основи природнього календаря, усвідомлювати церковні маніпуляції у використанні народних свят і вміти аналізувати сутність церковних свят.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Схоже, що Успіння стосується не Діви Марії, а Сонця, яке восени йде спати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Авангард Авіації :
Процес Навчання
Прискорюємо !
Пізнання
Сили Творця
Вдосконалюймо !

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Схоже, що Успіння стосується не Діви Марії, а Сонця, яке восени йде спати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!