Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

2/3 українців – за подовження жорсткого локдауну, а Кличко закликає зробити його загальнонаціональним

Категорія:

За останні місяці рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах "пандемії" динамічно зростає. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок. Мер Києва Віталій Кличко закликав уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Кількість респондентів, які «за» локдаун, зросла за місяць на 9%. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 6−7 квітня. 

  • 65% опитаних підтримують запровадження локдауну, хоча 33% і досі не підтримують. Перших відносно більше серед мешканців Центру, старшого населення і тих, хто боїться захворіти;
  • 77% підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках «жорсткого карантину»;
  • 63% - «за» закриття шкіл і 59% - дитсадків;
  • 70% не підтримують закриття міського та міжміського транспорту, хоча за останній місяць в цілому зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту;
  • 55% пообіцяли жорсткіше дотримуватися правил локдауну, аніж навесні минулого року; при цьому 17% - сказали, що не згодні з більш жорсткими обмеженнями, 26% - сказали, що будуть дотримуватися обмежень так само;
  • 52% висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 47% - не мають таких побоювань;
  • 83% хвилюються за здоров’я близьких і рідних, проте 17% - не хвилюються.

Мер Києва Віталій Кличко закликав уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну, адже багато людей не дотримуються протиепідемічних правил в умовах суворих обмежень. Про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

«А то в нас усі хочуть їздити в громадському транспорті. Працювати в офісах, а не дистанційно. Гуляти натовпами без масок. Влаштовувати вечірки. Їздити гуляти в інші міста. Відбувається безконтрольне розповсюдження вірусу та його міграція країною… Потрібно потерпіти, посидіти вдома зараз, щоб на Великдень зустрітися з рідними та друзями. Бути свідомими, щоб потім не шукати місце в переповнених лікарнях», – додав він.

 

Наші інтереси: 

Життя примушує притомних людей шукати альтернативу. Безумству натовпу немає меж. Ми живемо серед божевільних.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я також бачила сьогодні 102 автобус, який везе 5! пасажирів:( Також бачила 2 маршрутки, у яких десь 5-6 пасажирів. Не розумію, невже вони працюють собі в збиток. Витрати на міський транспорт покриє міський бюджет. Але хто покриє витрати маршруток?

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кличко, звісно, ідіот, але в цілому це позитивний процес. Етатична система згортається і відносно лагідно витискає з себе притомних людей, примушуючи їх творити нову систему.
Маємо остаточно затямити, що цю систему вже не можна змінити – лохторат підтримуватиме тих, хто їх більше налякає.
Добре казав Андрій Торба – треба формувати власну економіку і творити новий устрій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Прогулявся містом.

1. Зайшов на три станції метро. Всі закриті з одної сторони, а з іншої стоїть поліцейський пост, що перевіряє перепустки.
2. Громадський транспорт їздить вхолосту, просто зпалюючи паливо "в трубу". В метро не заходив (не маю перепустки), а поверху їздить купа практично порожніх автобусів та тролейбусів.
3. Маршруток майже не видно. Їздять, але дуже мало. До того ж звернув увагу, що деякі маршрути повністю відсутні. На деяких зупинках стоять поліцейські патрулі. Не знаю, для чого - чи вони перевіряють, що в транспорт сідають тільки власники перепусток?
4. Вулиці вщент забиті легковими автівками. Навіть ті вулички, які ще кілька днів тому були тихими і порожніми. Зараз всюди автівки та бензиновий сморід. Спостерігав, як важко проїхати швидкій допомозі - вулиця вщент забита, водії чесно намагаються пропустити швидку, але реально немає куди підатися осторонь.
5. Щоб ви сказилися, вухасті довбодятли, які замість продуманої роботи просто вводите різні заборони! Вдягніть собі ОЗК з протигазом і не знімайте їх навіть під час прийому їжі, походу до туалету та спілкуванню з дружиною! Може нарешті вимрете! (це я про Кличка та його радників)

Творю, отже існую.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я також бачила сьогодні 102 автобус, який везе 5! пасажирів:( Також бачила 2 маршрутки, у яких десь 5-6 пасажирів. Не розумію, невже вони працюють собі в збиток. Витрати на міський транспорт покриє міський бюджет. Але хто покриє витрати маршруток?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На часі ідея локалізації бізнесу - все має бути так близько, щоб можна було пройтися пішки.
В ідеалі - концепція “місто за п’ятнадцять хвилин” (Ville Du Quart D’Heure).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Київ майже весь не може нормально працювати, сумніваюсь, що 60% цих людей за локдаун. Виходить статистика липова.

Я не меч, я тримаю меч.