Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

14-річна вінничанка самотужки прибрала величезну територію

У Вінниці дев'ятикласниця Марія Чикальська самотужки за два дні прибрала територію парку в районі півострова Бригантина, назбиравши близько 50 мішків сміття. 

170725mariyachykalska.jpg

Марія Чикальська
Марія Чикальська

Жителі міста навіть створили петицію, щоб нагородити школярку.

14-річна Марія розповіла виданню Vlasno.info, що думки про велике прибирання виникли після того, як вони з однокласниками вирішили відпочити на Бригантині, та не змогли знайти жодної чистої ділянки.

"Я поглянула на весь цей бруд та безлад і вирішила, що з цим потрібно щось робити. Попри те, що дуже люблю поспати, наступного дня вже о шостій ранку я згрібала у мішки сміття. Про свій задум не казала нікому, і виходила на прибирання раненько, аби люди не дивилися, як то кажуть, косими поглядами.

Я прибирала весь той бруд два дні, і лише після прибирання першого дня вирішила батькам та сестрі показати результати своєї роботи. Показала фото "до та після", і сім'я була відверто приємно здивована", – розповіла дев'ятикласниця. 

Повідомляється, що всього Марія назбирала близько 50 мішків сміття. Під час прибирання дівчина знаходила все, що завгодно від пластику та пляшок з-під алкоголю до дитячих памперсів та інших речей. Вона зізналася, що дуже неприємно за кимось прибирати.

"Це було важко і морально, і фізично. Тому мене дуже пригнічує, коли люди не цінують роботу двірників чи, навіть, висміюють їх. Насправді це дуже важко і ще раз повторюся – вкрай неприємно", – зауважила Марія.

За словами дівчини, вона живе неподалік Бригантини і любить приходити туди, щоб полюбуватися природою. Ще з дитинства їй подобається подорожувати на велосипеді та малювати, вона любить літературу, вважає себе творчою людиною і прагне пов'язати своє життя з творчою професією.

Про прибирання Бригантини Марія написала у соцмережах. Чимало людей були вдячні дівчині за такий вчинок, при цьому зізнавалися, що самі на таку справу не наважилися б. 

"Мені приємно і, навіть незвично, що всі так позитивно відреагували, я розумію, що все це не даремно і знаю, що у Вінниці є багато таких свідомих людей. Я написала пост в соцмережах з фото "до та після".

Я хотіла прибрати, але не хотіла мовчати, бо багато людей подумали б, що це прибрали якісь двірники, бо це їхній обов'язок, і продовжували б там смітити й надалі.

А так, думаю, що вінничани замисляться перш, аніж викинути сміття", - відзначила Марія Чикальська.

Дівчина дуже любить Вінницю і хоче, аби місто було чистим.

Наші інтереси: 

Порядок навколо - порядок в голові.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи