Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

10 правил, які допоможуть продовжити життя

Світ:

Коли здоров'я не підводить, то і життя здається набагато "смачнішим" і яскравішим, і насолоджуватися ним хочеться якомога довше. І щоб все так і залишалося до глибокої старості, важливо допомагати організму залишатися "в строю".

Пропонуємо перелік must-do правил, додавши які в своє життя, ви й думати не будете про хвороби і погане самопочуття, а також продовжите своє щасливе життя.

1. Не жертвуйте сном

Сон так само критично важливий для організму, як їжа і вода. Недолік нічного сну може порушити циркадний ритм людини, який регулює кров'яний тиск і гормони. Крім того, сон відіграє критичну роль у підтримці пам'яті і сексуальної активності, запобігає появі зайвої ваги і ін.

Побудуйте свій розпорядок дня так, щоб сон становив не менше 7 годин. Якісний сон може поліпшити ваше здоров'я у багатьох відношеннях. Ви відчуєте себе краще і фізично, і морально, і зменшите ризик різних проблем зі здоров'ям.

2. Давайте відпочинок мозку

Ваш організм практично цілодобово перебуває в стресі, що робить вас уразливими до хвороб. Щоб знизити негативний вплив подразників на нервову систему, щодня приділяйте близько півгодини розслаблюючим практикам. Це може бути йога, медитація, дихальна гімнастика і т.д.

3. Ставте реальні цілі

Протягом усього життя дуже важливо ставити перед собою цілі і завдання - це стимул рухатися вперед. Головне, щоб ці цілі були реалістичними, а не завищеними, інакше невдача призводить до розчарування і завдає нищівного удару по здоров'ю.

4. Позбавтеся від шкідливих звичок

Погані звички повністю суперечать канонам здорового способу життя. І правда в тому, що у більшості з нас є хоча б одна погана звичка. Це може бути звичка засиджуватися за фільмами допізна, пити спиртне за вечерею, курити в компанії (або постійно) і ін. Важливо визнати свої погані звички, усвідомити їх негативний вплив на здоров'я і повністю викреслити зі зсвого життя.

5. Не пропускайте сніданок

Організм постійно потребує якісного "палива" - правильне харчування заряджає енергією і корисними речовинами, дозволяючи органам і системам сповна виконувати свої функції.

Сніданок - це основний прийом їжі, який забезпечує тіло енергією на весь день. Тому важливо не тільки не ігнорувати його, а й подбати, щоб ранкові страви були максимально корисними і калорійними.

6. Їжте правильні продукти

Щоб залишатися здоровим і жити довше, важливо правильно харчуватися не періодично, а постійно. Як вже говорилося, якісні продукти і страви з них - джерело корисних речовин, життєво важливих для правильної роботи організму. Тому необхідно забезпечити їх регулярне надходження і не допускати дефіциту.

7. Пийте багато води

Вода виводить токсини, підвищує енергію, допомагає знизити вагу, сприяє кращій функції мозку, забезпечує правильну роботу серцево-судинної системи. Вода є найважливішим живильною речовиною, без якого можна прожити всього лише три дні.

Тому візьміть за правило в день випивати не менше півтора літрів води, а якщо ваша фізична активність висока - не менше 2,5 літрів.

8. Більше рухайтеся

Фізична активність не тільки допомагає вам виглядати краще, але і підтримує правильний рівень гормонів, покращує стан здоров'я і знижує ризик різних захворювань.

Ваша мінімальна мета навантажень в цілому повинна становити не менше 150 хвилин помірних вправ в тиждень, тобто, по 30 хвилин 5 днів на тиждень. Ходьба - відмінна відправна точка.

9. Мисліть позитивно і полюбіть себе

Здорове життя починається всередині. Коли ви налаштовані радісно, у вас з'являється можливість змінити своє життя в позитивному ключі. Любити себе і приймайте таким, яким в є - ключ до здорового, щасливого способу життя.

Самооцінка важлива, тому що схвалення себе може вплинути на те, як ви дієте. А низька самооцінка і негативне мислення дуже впливають на ваше здоров'я, як фізично, так і морально. Вам потрібно запрограмувати свій розум на загальний успіх.

10. Користуйтеся якісною косметикою

І чоловіки, і жінки користуються косметикою кожен день. Шампуні, креми та ін. присутні в кожному домі в величезній кількості.

Намагаєтеся вибирати тільки ті продукти, у складі яких мінімум хімічних речовин, а краще нехай їх не буде зовсім. Адже всі вони проникають в організм, і хоч трохи, але "розхитують" стан здоров'я, скорочуючи вам термін життя.

Наші інтереси: 

Самовдосконалення і самоорганізація - шлях до успіху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як не дивно, а настанови цілком реалістичні.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як не дивно, а настанови цілком реалістичні.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це те, чому батьки повинні привчити дитину з самого раннього віку. І тоді ці звички будуть дотримуватися автоматично.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!