Аватар пользователя Ігор Каганець
Ігор Каганець
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Фільм Тринадцятий поверх (1999): дивимось, думаємо, обговорюємо

Продовжуємо дивитися фільми, які мають прихований езотеричний сенс, а потім їх обговорювати. У 2000 році фільм номіновано на премію Сатурн у категорії найліпший науково-фантастичний фільм 1999 року, але виграв фільм Матриця.

150407_13_poverh-2.jpg

Реальність відносна
Реальність відносна

Тринадцятий поверх (англійською мовою The Thirteenth Floor) — німецько-американський науково-фантастичний трилер 1999 року режисера Джозефа Руснака. Ґрунтовано на романі Simulacron-3. Це науково-фантастичний роман 1964 року американського письменника Денієла Ф. Ґелоя про віртуальне місто. Дія фільму розгортається в американському місті Лос-Анджелес у роках 1937, 1990 і 2024.

Фільм треба дивитися українською мовою. Його можна завантажити на багатьох сайтах, зокрема EX.UA і Гуртом.com.

Попередня програма з цієї серії: Проект «Друге дно»: обговорюємо фільм Матриця / The Matrix (1999)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Аватар Арій
0
No votes yet

Я так і знав, що наша Земля плоска, а те, що вона кругла, це псевдонаукова теорія. А оскільки Церква як організація виродилася, то теж почала вважати Землю круглою. :)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Комментарии

Аватар пользователя Аватар Арій
0
No votes yet

Я так і знав, що наша Земля плоска, а те, що вона кругла, це псевдонаукова теорія. А оскільки Церква як організація виродилася, то теж почала вважати Землю круглою. :)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Аватар пользователя Таргитай Борисфенів
0
No votes yet

Наряд чи хто наважиться спростувати тезу Аватара Арія про те, що Земля плоска?! Оскільки статистика суспільних процесів наочно засвідчує: факт і прогноз є речі не тотожні. Тому, що на події впливає не тільки наша воля, а й воля інших людей, інколи протидіючих нам, а також низка інших чинників відносності життя. Отож дивимося фільм не тільки для втіхи, а й з метою пізнання, розуміння, усвідомлення, любови та самоздійснення.

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

З однієї рецензії на фільм:
"...чим менше знаєш про концепцію закладену у фільмі, тим сильнішим буде ефект від перегляду і тим заплутанішими виявляться нашарування. «Початок» - це не легка прогулянка, фільм вимагає максимальної концентрації...."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Світодар Мирний
0
No votes yet

Підтримую Олександра. Світ - це результат творчості багатьох і творчості по певним правилам, які виступають як закони різних наук. Якщо хто-небудь починає діяти не по правилах, то його викидають з гри, або міняються правила. Зміни у грі можуть бути як позитивні так і негативні. Світ фрагментарний. Зміни також відбуваються фрагментарно, в певній частині і на певному рівні. Негативні зміни ведуть до деградації, до появи лжерелігій і лженаук.Заміна негативних правил гри на позитивні сприяє самовдосконаленню гравців і світу (результату гри) в цілому. Радій Людино.