Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 11
  • Hits: 13

Цікаві факти про Гімалаї

Гімалаї, це найбільший гірський хребет Азії, він є домом для найвищих у світі гірських вершин, включаючи Еверест. Вони являють собою групу гірських районів, розташованих у Південній Азії, включаючи такі країни, як Пакистан, Індію, Бутан, Тибет і Непал.

Гімалаї складаються з 30 гір і 9 найвищих піків у світі. Вони утворюють паркан між Тибетським плато на півночі і рівнинами Індійського субконтиненту на півдні. Загальна протяжність Гімалаїв більше 2400 кілометрів (1500 миль), тут розташовані найвищі гірські вершини і найбільші льодовики на Землі.

Гімалаї грають велике значення в міфології, літературі, релігії народів Південної Азії. З століттями, вони стали центром тяжіння для паломників з Індії та Непалу, а також для альпіністів усього світу. З тих пір як Едмунд Хілларі і Тенцинг Норгей вилізли на гору Еверест, багато людей задалися метою досліджувати невідомі зони Гімалаїв, які є найбажанішою метою для альпіністів усього світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...