Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Чи вступати в НАТО, українці вирішать на референдумі – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що рішення про можливий вступ країни до НАТО буде ухвалюватися на всеукраїнському референдумі.

«Рішення про вступ або невступ до НАТО – це виключно компетенція українського народу (...) Ми напрацювали критерії, за якими Україна буде відповідати вимогам НАТО. Тільки після їх досягнення український народ на референдумі зможе вирішити, вступати чи не вступати в НАТО», - сказав Порошенко на спільній з президентом Литви Далею Грібаускайте прес-конференції.

У свою чергу, Грібаускайте відзначила, що НАТО є не тільки військовою організацією. За її словами, всі члени НАТО пройшли шлях до повної демократії і захисту прав людини, і для членства Україна повинна пройти через глибокий процес реформ.

«Це стосується як вашого членства в ЄС, так і вашого членства в НАТО. Вам потрібно показати дію, виконати багато домашньої роботи всередині країни. Країна, яка буде докладати зусилля і проводити необхідні реформи, на неї буде поширюватися можливість членства в НАТО. Жодна країна не зможе скасувати заявку на членство і диктувати, який напрямок вам вибрати, особливо ваші сусіди», - сказала вона.

/фото прес-служби президента

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...