Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Суспільна відповідальність

Найвища цінність для людства це - здорове суспільство - це суспільство активних людей, які віддають свій потенціал. Так вже створена людина, що саме реалізація свого потенціалу (здатностей, спроможностей, даних природою), робить її дійсно щасливою. Значний вплив на самореалізацію мають стосунки в сім’ї. Яким же чином прийти до організації здорового суспільства?

Наш практикум-центр основною метою своєї діяльності розглядає гармонізацію соціуму, який нажаль на сьогодні являє собою  сукупність людей, які не знають свого соціонічного типу, а тому діють ніби хаотично, наосліп, без правильних соціальних орієнтирів. 

Яким же чином прийти до організації здорового суспільства?

Соціум - це сукупність людей, які не знають свого соціонічного типу, а тому діють ніби хаотично, наосліп, без правильних соціальних орієнтирів.

Кампанелла мріяв про місто Сонця, Аушра відкрила соціон – суспільство, врегульоване за природними законами. Соціон - це вже система зв’язків між людьми, що знають свої соціонічні типи - а отже, свої можливості, тому що їм відомі власні сильні якості, орієнтуючись на які, вони знаходять своє місце в суспільстві і взаємоорганізуються за природними закономірностями. Тоді соціон існуватиме як єдиний інтегральний організм, а метою кожного буде внесення своєї частки на користь людства. Людина виконуватиме місію, дану від народження.

Соціон – це цілісна одиниця інформаційно-енергетичного обміну, яка саморозвивається. Це сукупність інтелектуальних якостей і гуманних цінностей, духовного життя, культури, науки і матеріальних ресурсів. І завдання не в тому, щоб “розвивати суспільство”, а в тому, щоб пізнати об’єктивні закономірності його функціонування, щоб зробити все можливе для того, щоб не заважати йому самому розвиватися за природними соціальними законами. Неповний соціон неповноцінний. А несоціонне суспільство – непізнаваний хаос, готовий вибухнути будь-якими, наперед непрогнозованими несподіванками. Як уникнути насилля в суспільстві, в якому люди постійно невдоволені, і, не бажаючи того, дратують інших і сіють агресію лише через те, що постійно стикаються з ворожістю недуалізованих людей, або змушені бути у неквадрованих колективах, відчуваючи безсилля. Це неможливо.

Люди в соціоні об’єднуються в дуальні пари – діади, що дає повноцінну реалізацію потенціалу. Таких діад 8. Близькі за духом люди певних соціонічних типів утворюють одну квадру. В соціоні їх 4. Через утворення міжквадрових зв’язків колективи організовуються у соціон. Соціальний прогрес утворюється шляхом виконання окремих певних завдань групою людей, організованою за принципом квадри і послідовної передачі суспільно важливих завдань від однієї квадри до іншої.

Квадра – це оазис у суспільстві і мінісоціон у соціоні. В кожній з них - власний образ світу і образ життя. Спільність світовідчуття приводить до безконфліктності, якщо і бувають якісь непорозуміння, вони зрозумілі і скоріше надихають, ніж шокують. Це “неантагоністичні протиріччя”, вони сприяють розвитку.

Здорове суспільство - це суспільство активних людей, які віддають свій потенціал для його розвитку та вдосконалення. Так вже створена людина, що саме реалізація свого потенціалу (здатностей, спроможностей, даних природою), робить її дійсно щасливою. Гармонія в суспільстві почнеться від гармонії діад. Дух, напрям розвитку і благополуччя суспільству надають сім’ї. Позитивним це може бути за умови, що сім’ї будуть дуальними. Ефективність і продуктивність у роботі можлива при квадральній організації колективів. Однак справжнього соціального прогресу одна квадра не дає. Для цього потрібен соціон, який виявляє невичерпні енергетичні й інформаційні можливості.

Прогрес суспільства прямо пропорційний рівню його соціонності. Діяльність нашого центру спрямована на підвищення рівня соціонності в нашому суспільстві та вихід його на новий рівень розвитку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...