Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Незвичайні факти про вагітність

Ви можете бути жінкою, яка ще ніколи не була вагітною, чи чоловіком, який хотів би краще зрозуміти, через що проходить майбутня мама. У кожному разі, наведені нижче факти про незвичайні речі, що відбуваються під час вагітності, дивні, і часто викликають занепокоєння. Але це те, що дійсно іноді відбувається під час вагітності, і про що, швидше за все, вам ніхто не говорив.

1. Ви можете бути вагітні більше року

Більшість вагітностей триває близько 9 місяців і лікарі, ймовірно, штучно викличуть пологи, якщо вагітність триває занадто довго. Але при цьому, можна бути вагітною більше року. Найдовша вагітність у світі тривала 375 днів і як не дивно, новонароджена дитина важила менше 3200 грамів.

Чи не правда, це абсолютно новий погляд на пологи, запізнілі на пару тижнів?

2. У плоду чоловічої статі в утробі можлива ерекція

Більшість матерів не люблять думати про те, що у їхніх дітей можлива ерекція, навіть тоді, коли діти стають підлітками, але у багатьох в утробі дітей чоловічої статі, спостерігалася ерекція. Фактично, відомо, що в утробі матері немовлята обох статей мастурбують, проте тільки у хлопчиків можна виявити збудження на сонограмі.

Якщо заняття сексом під час вагітності до цього сприймалися, як не зовсім правильні, то тепер уявіть, що робить ваша майбутня дитина, коли ви займаєтеся любов'ю.

3. Вам може знадобитися зашивання розривів промежини

Останнє місце, де будь-яка жінка захотіла б мати шви, це промежина. Але у деяких породіль доводиться хірургічним шляхом закривати цю область. Дев'ять з десяти жінок під час пологів можуть отримати вагінальні розриви того чи іншого типу. Деякі розриви вимагають незначного догляду або декількох стібків. Але в реально важких випадках, розрив може йти від вагіни до анального отвору. Бувають навіть випадки пошкодження м'язів за анальним отвором. Правда, розриви такого роду вкрай рідкісні і зустрічаються не більше ніж у однієї жінки зі ста.

Масаж цієї області перед пологами може зменшити величину розриву, але навіть у цьому випадку, у більшості жінок не вдається повністю уникнути розриву.

Несподівано, кесарів розтин починає звучати набагато привабливіше.

4. Ви можете ненавмисно спорожнити кишечник

Під час пологів, досить часто жінки випадково спорожнюють кишечник. Для цього є причини - м'язи, використовувані для виштовхування дитини назовні, це ті ж самі м'язи, які ви зазвичай використовуєте під час випорожнення кишечника. А, крім того, начебто готовності вашого сфінктера недостатньо, дитина під час виходу безпосередньо тисне на пряму кишку, допомагаючи видавити з неї все, що знаходиться поряд з виходом.

У старі часи, медсестри зазвичай перед пологами ставили породіллям клізму, але це не завжди допомагало, а крім того, часто призводило до зневоднення. У наші дні ваші акушери і медсестри готові до того, що їм доведеться прибирати кал. У більшості випадків вони навіть нічого не говорять про це і ви можете не дізнатися, що сталося.

Але чи не варто двічі подумати, перш ніж вирішити знімати процес пологів на відео?

5. Ви дійсно будете сяяти

Фраза про те, що вагітна жінка сяє, досить поширена, але більшість людей пов'язує це з хвилюванням жінки з приводу того, що вона стане матір'ю. Але як виявляється, сяюча шкіра, це абсолютно реальна річ для вагітної жінки. Під час вагітності об'єм крові в організмі збільшується на 50 %. Додаткова кров призводить до блиску шкіри в багатьох місцях, особливо на щоках.

Крім цього, гормони збільшують активність сальних залоз, в результаті чого шкіра набуває більш м'який, більш сяючий вигляд. Коли збільшений потік крові об'єднується з роботою залоз, сяйво стає помітним.

6. У вас покращиться нюх

Під час вагітності, сприйняття запахів різко посилюється, як і відчуття смаку. Вчені припускають, що це допомагає вагітній жінці уникнути споживання з їжею невеликих доз токсинів, які можуть бути нешкідливими для дорослих, але стати смертельно небезпечними для ембріона. Оскільки вагітні жінки особливо сприйнятливі до запахів тютюну, алкоголю та кави, то схоже, що ця гіпотеза близька до істини.

7. Сутички не припиняються після пологів

Більшість породіль будуть відчувати перейми в перші дні після пологів. М'язові спазми - це реакція організму на припинення зайвої втрати крові. Але якщо ви народжуватиме в лікарні, то ви після пологів все ще будете відчувати дії ліків і, ймовірно, навіть не помітите триваючі сутички.

8. Вам не потрібно їсти за двох

Незважаючи на широко поширені судження, що вагітна жінка повинна набрати максимально можливу вагу, щоб народити здорову дитину, правда полягає в тому, що жінці потрібно щодня тільки 300 додаткових калорій. Це еквівалентно одній порції йогурту і половині рогалика. Більшості жінок потрібно набрати лише кілограмів 10 протягом усього терміну вагітності.

Звичайно, якщо ви опиняєтеся поруч з буфетом і вам важко протистояти закликам десерту, то з'їжте трохи додаткової їжі. Але занадто розгодованый жінці буде важче під час вагітності та пологів.

9. Ваші ноги можуть вирости на цілий розмір взуття

Якщо ви дивуєтеся, чому ваші ноги стали такими великими, якщо ви набрали всього 10 кілограмів ваги, то відповідь тут у тому, що зайвий тиск на ваші ноги об'єднується з розслабленням зв'язок у вашому тілі. У міру розвитку вагітності, ваш організм починає послаблювати жорсткість своїх зв'язок, щоб полегшити протікання пологів. На жаль, для ваших ніг, це також означає, що висота склепіння стопи починає зменшуватися і самі ступні розсуваються в сторони. Більш пласка, ширша форма ваших ступень носитиме, ймовірно, тимчасовий характер, але якщо ноги занадто збільшаться, то така зміна може стати постійною. Якщо ваші ноги дійсно трохи збільшилися, це стане обгрунтованою причиною для покупки нового взуття.

10. Батько може демонструвати симптоми вагітності

Як не дивно, але досить поширеною є ситуація, коли майбутні батьки починають набирати вагу, їх нудить вранці і вони навіть відчувають судоми в нижній частині живота. Це стан відомий, як симпатична вагітність або синдром Кувада, назва, що пышла від французького слова « couver », що означає « виношувати ». 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...