Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Гонтарєва і Кубів рефінансували російський ВТБ-банк на 400 млн

У березні та грудні Нацбанк рефінансовував ВТБ банк.

Про це повідомив член Ради Національного банку України Юрій Полунєєв.

"Національний банк діяв у межах законодавчого поля, яке було йому визначено. По рефінансування можуть звертатися всі без винятку банки, зареєстровані на території України як українські банки, незважаючи на те, що вони можуть належати до банківських груп інших країн. Тобто, дискримінація не передбачена законодавчо за територіальною, географічною складовою і так далі", - заявив він.

Водночас додав, що з точки зору військової ситуації - фінансувати банк держави-агресора виглядає дико.

Нагадаємо, що протягом 2014 року НБУ, згідно інформації опублікованої на сайті регулятора, двічі надавав рефінансування ПАТ "ВТБ Банк".

Рішенням Нацбанку від 19 березня, за три дні після проведення псевдореферендуму в Криму, "ВТБ банку" було надано 223 млн грн кредиту.

Вдруге українську "доньку" російського "ВТБ" Національний банк фінансував наприкінці року, надавши 10 грудня 135,43 млн грн і 17 грудня - ще 27,78 млн грн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
НБУ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...