Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Діади, квадри, суспільний прогрес

Кампанелла мріяв про місто Сонця,
Аушра відкрила соціон –
Суспільство, врегульоване
За природними законами.

Здорове суспільство – це суспільство активних людей, які збагачують його творчею працею, віддаючи свій потенціал. Так вже створена людина, що саме реалізація свого потенціалу робить її дійсно щасливою.

Соціум розглядається як сукупність людей, які не знають свого соціонічного типу і законів соціоніки, а тому діють наосліп, абияк, без правильних соціальних орієнтирів. Соціон – це система зв’язків між людьми, які знають свої соціонічні типи, а отже і можливості, тому що їм відомі власні сильні якості, і вони не губляться у виборі свого місця в житті, свого оточення. Шлях до організації здорового суспільства - створенням соціону, адже людина має соціонну природу, соціонічний тип – вроджений і незмінний протягом життя. Нарешті перестанемо дивуватися чіткій ієрархічній організації бджолиного вулика чи мурашника, і гармонія людського суспільства як соціону зможе перевершити злагодженість, що існує в світі комах. Адже все у світі підкоряється законам природи, розкривши і дотримуючись яких, люди зможуть себе взаємоорганізувати за природною закономірністю. Тоді соціон існуватиме як єдиний інтегральний організм, а метою кожного буде внесення своєї частки на користь людства. Кожен буде виконувати місію, дану від народження.

Сприйняття й усвідомлення психікою людини інформації про зовнішній і внутрішній світ є необхідною умовою життя. Існує 16 способів обробки інформації, і кожна особа має лише один із них, що для людства непродуктивно. Тому людина істота несамостійна і є лише часткою суспільства, вносячи власне уявлення дійсності. Через це люди мають потребу в обєднанні, в консолідації зусиль, і найкраще – з представниками своєї квадри – близьких за духом людей певних чотирьох соціонічних типів, які складають дві діади. Обєднання в діади – дуальні пари психічно-доповнюючих партнерів, дає умови для повноцінної реалізації потенціалу людини. Обєднання у квадри сприяє соціалізації, тобто ефективній працездатності і гармонійному самопочуттю при цікавому і змістовному спілкуванні і відпочинку. Колектив, створений з представників усіх соціонічних типів, матиме найвищі можливості.

Наявність потрібних для психіки людей викликає почуття значимості. Хто має оточення людей із своєї квадри – має найбільше можливостей досягти успіху, тому що їхня взаємодія сприяє врівноваженій активності і приємному піднесеному стану. Люди у квадрі відчувають енергетичний підйом, що виражається підвищенням емоційності, зібраності і працездатності. У такому колективі приємно і працювати, і працювати: кожен відчуває свою компетентність, силу, корисність, вболіває за спільну справу. Яскравіше проявляються здібності, вміння, реалізуються приховані таланти. Відбувається ріст особистості, розвиток інтелекту, здібностей, розширення світогляду. Спільна праця винятково продуктивна, плідна і не виснажує. Це тому, що у квадрі збільшується коефіцієнт корисної дії інформаційно-енергетичного механізму психіки.

Існує також внутрішньоквадрова спеціалізація. Людина з певним соціонічним типом в будь-якій квадрі виконує своє завдання згідно внутрішньоквадрової спеціалізації. В кожній квадрі є свій програматор, координатор, коректор, практик.

Програматор – ведучий, генерує ідеї, спрямовує їх реалізацію і дає завдання іншим членам квадри.

Координатор – відбирає і показує життєздатні ідеї, організовує колектив, вдосконалює внутрішні зв’язки, підвищує їхню якість та надійність.

Коректор -  корегує і шліфує подані ідеї, відкидаючи зайве, збирає, комплектує та роздає інформацію.

Практик – удосконалює і готує створене до реалізації.

Будь-яке наше досягнення може бути адекватно оцінене тільки в своєму «клубі» (квадрі). Тільки люди, що мають схожі пари психічних ознак, оцінять результат в усій різноманітності та складності зв’язків та витонченість рішення. Вони бачать подальші наслідки ваших відкриттів, розробок, розуміють, як винахідливо ви обійшли труднощі та досягли результату.

Соціальний прогрес  відбувається шляхом виконання певних завдань групою людей, організованою за принципом квадри і послідовної передачі суспільно важливих завдань від однієї квадри до іншої. В суспільстві існує взаємна міжквадрова корисність. Протиріччя і взаємодії між квадрами – це джерело прогресу в усіх галузях культури, науки, медицини, техніки, мистецтва, побуту тощо.

Завдання розвитку суспільства криється в тому, щоб пізнати об’єктивні закономірності його функціонування, щоб зробити все можливе для того, щоб не заважати йому самому розвиватися за природними соціальними законами.

Соціон – неподільний живий організм і кожна квадра – органічна його частина. Неповний соціон неповноцінний. А несоціонне суспільство - непізнаваний хаос, готовий вибухнути будь-якими непроргнозованими несподіванками. Як уникнути насилля в суспільстві, в якому люди невдоволені, і, не бажаючи того, дратують інших та сіють ворожість лише через те, що стикаються з агресією недуалізованих людей, або змушені бути у неквадрованих колективах, озлоблених у своєму почутті безсилля? Це неможливо.

Гармонія в суспільстві почнеться від гармонії діад. Дух, напрям розвитку і благополуччя суспільству надають сімї. Позитивним це може бути, якщо сімї будуть дуальними. Ефективність і продуктивність у роботі можлива при квадральній організації колективів. Однак справжнього соціального прогресу одна квадра не дає. Для цього потрібен соціон, який виявляє невичерпні енергетичні й інформаційні можливості. Прогрес суспільства прямо пропорційний рівню його соціонності.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...