Portrait de Світ Зелений
Світ Зелений
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Кінець ери цензури і заборон в інтернеті - безкоштовний Wi-Fi для всього світу: Аутернет прийде на зміну Інтернету в 2015 році

В якості гасла до проекту MDIF можна використовувати перефразовані слова одного з книжкових героїв: «Wi-Fi для всіх, даром, і нехай ніхто не піде скривджений».

 
2014-02-15 09:07:00. Суспільство

У найближчому майбутньому, яке настане вже наступного року, намічена реалізація масштабного за своїм розмахом проекту «Аутернет». Маючи схожу назву із всесвітньою системою, відповідальною за доступ до веб-сторінок, Аутернет буде використовуватися в аналогічних цілях. Основною відмінністю, якщо порівнювати його з звичним нам Інтернетом, є позиціонування першого в якості єдиного і повністю безкоштовного бездротового сигналу Wi -Fi, який стане доступним будь-якому жителю нашої планети.

А джерело даного сигналу буде розташоване зовсім не на землі, а в космосі. По суті, «Аутернет» - це сукупність багатьох джерел сигналів, яка представлятиме собою гігантський по дальності своєї дії аналог Wi-Fi-роутера, що накриває всю планету і не вимагає пароля для підключення.

Досить амбіційний за своїм характером і масштабом проект «Аутернет» передбачає реалізацію програми, в рамках якої буде здійснено запуск сотні мініатюрних супутників на низьку навколоземну орбіту вже в червні 2015 року. Кожен з супутників забезпечуватиме доступ в мережу комп'ютерів, мобільних пристроїв та інших гаджетів величезної кількості користувачів по всьому світу абсолютно безкоштовно.

Країнам на зразок Північної Кореї, де панує атмосфера тотального обмеження до вільної інформації і цензура будь-яких доступних мас-медіа, може бути наданий вільний і безперешкодний доступ у віртуальний простір. Залишилося лише подбати про те, щоб жителі КНДР мали хоч якісь варіанти для використання безкоштовного глобального Wi-Fi з причини відсутності у них не тільки мобільної електроніки і навіть застарілих моделей персональних комп'ютерів, але і регулярного постачання електроенергією.

Обов'язки реалізації проекту взяла на себе організація Media Development Investment Fund (MDIF). Проект «Аутернет» буде заснований на технології «datacasting», яка передбачає передачу даних через «широкі» радіохвилі, за рахунок чого можна транслювати вільний для використання сигнал Wi-Fi по всьому світу. У MDIF сподіваються зібрати сотні мільйонів доларів через пожертвування з метою довести проект до фінальної стадії. Керівництво компанії відзначило, що на сьогоднішній день лише чуть більше половини населення земної кулі має доступ до тієї інформації, яка знаходиться на просторах всесвітньої павутини. Основною причиною низької кількості користувачів є небажання керівного апарату багатьох країн розвивати цю інфраструктуру на бюджетні кошти навіть з урахуванням масової популяризації технології Wi-Fi. Для багатьох представників політичної верхівки вільний доступ власних громадян до достовірної та об'єктивної інформації про ситуацію справ не тільки в країні, а й за її межами, здається якоюсь злоякісною пухлиною, яка в терміновому порядку підлягає видаленню.

Супутники представлять із себе мініатюрні пристрої, відомі як CubeSats. Це формат малих штучних супутників землі, що використовуються для дослідження космосу.

Кожен космічний апарат приймає сигнал з наземних станцій, що знаходяться у всіх частинах світу. За допомогою методики на базі протоколу користувальницьких датаграм багатозадачності (User Datagram Protocol) Аутернет зможе відкрити доступ до мережі всім без винятку. Розгортання програми керівництво MDIF планує здійснити якнайшвидше. Так, у червні поточного року буде створено перший прототип майбутніх орбітальних супутників, а у вересні в агентство NASA буде направлено запит для дозволу використовувати МКС як тестовий стенд з метою перевірки функціональної складової проекту.

На початку наступного року буде запущений основний етап, де стартує стадія складання всіх космічних апаратів, що беруть участь у проекті. Передбачається, що в середині наступного року програма вийде на завершальний відрізок свого шляху, надавши всьому людству безкоштовний бездротовий доступ до мережі.

Уповноважені особи інвестиційного фонду відзначили, що вони добре обізнані і розуміють, яким глобальним стане їх проект і супутні йому фінансові витрати.

«Крім того, фірма має вже хороший досвід, прямо пов'язаний з подібними витратами. Немає нічого неможливого в наших планах, якщо брати до уваги технічний аспект», - уточнив керівник проекту «Аутернет» Сайед Карім (Syed Karim).

В якості гасла до проекту MDIF можна використовувати перефразовані слова одного з книжкових героїв: «Wi-Fi для всіх, даром, і нехай ніхто не піде скривджений».

3dnews.ru

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...