Світ Зелений's picture
Світ Зелений
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Петербуржці ініціюють демонстративний референдум про відділення міста від Росії

мета активістів – показати, що референдум, який відбувся в Криму, не мав під собою жодних законних підстав, і що російська влада в своїх рішеннях оперує подвійними стандартами. Питання, сформульовані в заявці, повинні, на думку авторів, не сприяти відділенню Петербурга від Росії, а показати абсурдність ситуації в країні.

Петербуржці ініціюють демонстративний референдум про відділення міста від Росії

Ініціативна група з міста Санкт-Петербург подала заявку на проведення референдуму про відділення міста від Російської Федерації.

Ініціаторами стали активісти молодіжного демократичного руху «Весна» (колишні члени «молодіжки» «Яблука» і «Солідарності»), передає «Радіо Свобода».

На референдум заявлено два питання: 1) Ви за возз’єднання Петербурга з Європою на правах комуни Князівства Ліхтенштейн? 2) Ви за відновлення дії законодавства Петербурга 1992 року і за статус Петербурга як частини Російської Федерації?

Документ прийняли без заперечень, зареєстрували і присвоїли йому порядковий номер. Відповідь доведеться чекати протягом 30 днів, потім, якщо в заявці не знайдуть недоліків, її передадуть на затвердження в Законодавчі збори, якщо і вони схвалять ідею референдуму, його організаторам доведеться ще зібрати 40 тисяч підписів.

Активісти «Весни», однак, не думають, що до цього дійде. Їхня головна мета – показати, що в сьогоднішній Росії референдуми загалом неможливі, тобто не працює стаття Конституції, що забезпечує право громадян виявляти свою волю шляхом референдуму. За словами Миколи Артеменка – активіста, який подавав заявку в Міськвиборчком, він робить це вже всьоме. Коли він зі своїми однодумцями намагався ініціювати референдуми щодо гострих міських проблем, наприклад, щодо Охта-Центру, він завжди отримував відмову.

Інша мета активістів – показати, що референдум, який відбувся в Криму, не мав під собою жодних законних підстав, і що російська влада в своїх рішеннях оперує подвійними стандартами. Питання, сформульовані в заявці, повинні, на думку авторів, не сприяти відділенню Петербурга від Росії, а показати абсурдність ситуації в країні.

 

600 петербуржців закликали Адольфа Путіна зупинити війну в Україні 09.03.2014 16:46 У суботу, 8 березня, петербуржці вийшли на Марсове поле, протестуючи проти імовірної війни з Україною. Як йдеться в сюжеті ТСН, учасники акції 

відмовляються вірити дезінформації про начебто міжнаціональні та міжрелігійні конфлікти в України. А також закликають одуматися депутатів та керівництво своєї країни. Акція, в якій взяли участь понад 600 осіб, пройшла без ексцесів.   Експрес онлайн
Читайте більше тут: http://expres.ua/world/2014/03/09/103190-600-peterburzhciv-zaklykaly-adolfa-putina-zupynyty-viynu-ukrayini

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...