Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Майдані Незалежності у Києві залишилися близько 500 учасників акції приватних підприємців (доповнено)

Категорія:

Вони встановили намети й перебувають під наглядом поліції. 15 грудня відбувся наймасовіший мітинг ФОПів за останній час, хоча акції проводилися під стінами Верховної Ради та в центрі Києва з початку грудня. 

20121604.jpg

Фото: Радіо Свобода

15 грудня під час мітингу підприємців силовики намагалися демонтувати намети, які встановили протестувальники. Повідомлялося про використання світло-шумових гранат та сльозогінного газу. За повідомленням поліції, тоді постраждали до 40 правоохоронців.

Як повідомляє Радіо Свобода, вранці 15 грудня приватні підприємці – учасники руху #saveФОП – спочатку зібралися біля Верховної Ради, де вимагали від народних депутатів розглянути та ухвалити законопроєкти щодо спрощеного оподаткування для ФОПів, а також виступали проти запровадження локдауна у січні. Потім пішли на вулицю Банкову до Офісу президента, де запалили фаєри, а згодом перемістилися на Майдан Незалежності. 

Нагадаємо, що підприємці вимагали скасування запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО або касових апаратів). Верховна Рада тільки відтермінувала це до 1 січня 2022 року.

Вони також протестували проти заборони на підприємницьку діяльність під час введення "жорстких карантинних обмежень" з 8 по 24 січня 2021 року, що анонсував Уряд.

Старший економіст CASE Ukraine Володимир Дубровський переконаний, що у тотальній фіскалізації малого бізнесу зацікавлені лобісти великих торгових мереж. Займатися потрібно не ФОПамі, а «великою дичиною», яка недоплачує в десятки разів більше. 

Економіст В’ячеслав Биковець пояснив у коментарі «Слову і ділу», що підприємці й далі будуть виходити на протести, бо відтермінування вимоги застосовувати РРО не скасовує самої вимоги застосовувати РРО. Влада не йде на діалог із бізнесом, а просто його ігнорує.

Наші інтереси: 

Знати, що відбувається з малим бізнесом. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

хороше запитання варте мільйона хороших відповідей

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

хороше запитання варте мільйона хороших відповідей

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

З малим бізнесом відбувається те, що вже запланувала хазарська мафія (Кабала, Глибинна держава, ілюмінати) - відібрати фінанси і незалежність у малого і середнього бізнесу і зосередити всі фінанси в руках олігархів і банкірів. Вся сьогоднішня "зелена шантропа" при владі - це маріонетки хазарської мафії, яка керує свтіовою економікою через впливових фінансистів, бізнесмені і олігархів. Ми є свідками повторення подій 100-річної давнини, коли російські більшовики руками ЧК і РККА (читай: російської колоніальної армії)почали розкуркулення українського села, бо воно було занадто незалежним (тобто неконтрольованим) колоніальною владою Кремля. Але у ХХІ столітті ця операція Темних вже не буде мати того результату, що у ХХ столітті.