Зображення користувача Антоніна Ансара.
Антоніна Ансара
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Якби не карантин, то епідемія вже давно б закінчилася – професор Кнут Вітковські (Knut Wittkowski), США

Світ:

Близько 80% людей повинні проконтактувати з вірусом. Більшість із них навіть не відчує, що вони були інфікованими. Треба змушувати людей виходити на вулиці, а не зачиняти їх у задушливих квартирах. Громадяни мають відстоювати свої права. Карантин у Китаї почався вже після формування колективного імунітету.

200416knutwittkowski.jpg

Професор Кнут Вітковські (Knut Wittkowski)
Професор Кнут Вітковські (Knut Wittkowski)

Зміст

Про це розповів американський професор Кнут Вітковські (Knut Wittkowski), який 35 років моделював епідеміологічні ситуації, 20 років працював в Університеті Рокфеллера, очолював відділ біостатистики, епідеміології та досліджень. До цього 15 років працював з Клаусом Дітцом (Klaus Dietz), одним із провідних епідеміологів світу, в німецькому місті Тюбінгені.

Нижче наведено думки Кнута Вітковські стосовно коронавірусу, висловлені ним у відеоінтерв’ю, опублікованому 3 квітня 2020 року.

Літніх та ослаблених людей треба захистити

Один з ключових моментів, які потрібно мати на увазі: як і при будь-яких респіраторних захворюваннях потрібно захистити літніх та ослаблених людей, тому що в цих категорій населення, якщо вони захворіли на запалення легень, присутній великий ризик померти від цього запалення. Тому необхідно літніх людей ізолювати на певний період (десь близько 4 тижнів).

Коронавірус – це звичайний грип

Цей коронавірус нічим принципово не відрізняється від різновидів грипу, які ми бачили до цього. Кожні 2–3 роки приходить грип, який може бути трішки гіршим за інші види грипу, але він зникає таким же чином, як і інші.

Дітям нічого не загрожує, школи мають бути відкритими

Діти дуже добре переносять подібні захворювання. Еволюційно так склалося, що вони схильні до всіх видів вірусів. Їм потрібно продовжувати ходити до школи, заражати одне одного, і це робить можливим набуття колективного імунітету. А колективний імунітет – це чинник, який зупиняє респіраторні захворювання.

Близько 80% людей повинні проконтактувати з вірусом. Більшість із них навіть не усвідомить, що вони були інфікованими, або симптоми захворювання будуть дуже-дуже м’якими, особливо у дітей.

Тому є дуже важливим, щоби школи продовжували працювати, а діти контактували, поширювали вірус, що дало би змогу виробити колективний імунітет якнайшвидше. Припинення роботи шкіл було найдеструктивнішим заходом карантину. Це означає, що максимум через чотири тижні вже виробиться колективний імунітет, і якщо хтось інфікується, то поширення інфекції майже не відбуватиметься, бо нікому буде її передавати. Тоді, приблизно через 4 тижні, і літні люди змогли би знову підтримувати зв’язки зі своїми родинами, тому що до цього моменту дія вірусу згасне.

Карантин лише збільшує смертність

Політика стримування тільки пролонгує тривалість активності вірусу. Що роблять у США, Європі та більшості інших країн, так це намагаються вирівняти криву захворюваності, а це призводить до розширення та збільшення часу активності інфекції. До того ж, це може призвести до того, що в результаті помре більша кількість літніх людей, адже дітям заборонили ходити до школи, таким чином вироблення колективного імунітету, який діє зазвичай 2-3 роки і який зміг би захистити літніх та ослаблених громадян, було припинено.

Для всіх респіраторних інфекцій існує така закономірність: якщо вірус не стримувати, то 2 тижні кількість заражених наближається до піку, а потім ще 2 тижні кількість інфікованих іде на спад.

Якби не карантин, то епідемія вже давно б закінчилася

Уряд США заявив, що якби вони не застосовували жорстку політику стримування розповсюдження вірусу, то у Штатах померло би до 2 мільйонів людей. Професор Вітковські вважає, що якби уряд не застосовував цю політику, то епідемія давно би вже скінчилася – як і будь-яка інша епідемія респіраторного захворювання.

Смертність від коронавірусу менша, ніж від сезонного грипу

Стосовно смертності, пан Вітковські зазначив, що вона складає 2% від усіх випадків захворювання. 2% з 25000 випадків захворювання, які діагностуються в Америці кожного дня, – це становить 500 осіб на день. За 4 тижні тоді помре приблизно 10000 осіб. Ця статистика смертності подібна до статистики смертності від звичайного сезонного грипу – 35000 померлих впродовж сезону захворювань на грип.

Соціальне дистанціювання тільки затягує час епідемії

Соціальне дистанціювання не є важливим для стримування поширення вірусу. Зараз американські лікарі роблять прогнози, що завдяки дистанціюванню в США від COVID-19 помре не 2 мільйони осіб, а 150–200.000. Ці дані не відомо звідки взяті. Відстежити шляхи поширення респіраторних захворювань не можливо. Під час соціального дистанціювання все одно нема змоги повністю уникнути контактів між людьми. Вони все одно можуть передавати вірус далі. Тому соціальне дистанціювання тільки затягує час епідемії. Епідемія триватиме доти, доки ми не перестанемо її стримувати.

Перебування на відкритому повітрі зупиняє будь-яку респіраторну хворобу

До кінця весни, коли люди починають проводити більше часу на відкритому повітрі, респіраторні хвороби йдуть на спад. Тому потрібно змушувати людей виходити на вулиці, а не зачиняти їх у задушливих квартирах. Перебування на відкритому повітрі зупиняє будь-яку респіраторну хворобу.

Карантин у Китаї почався вже після формування колективного імунітету

Багато хто вважає, що Китай більш-менш нормально пережив усю цю ситуацію з коронавірусом через те, що ввів дуже суворі карантинні заходи. На думку Вітковські, у Китаю була перевага над іншими країнами, зокрема Європою та США, тому що на початку вони не знали, з чим мають справу і пройшов досить довгий час до початку стримування людей у приміщеннях та соціального дистанціювання. Для перебігу епідемії це було добре, тому що досить багато людей встигли заразитися і почав формуватися колективний імунітет.

Статистика Китаю та Південної Кореї говорить про те, що загальнодержавні карантини в цих країнах були введені вже після того, як кількість хворих на коронавірус досягла свого максимуму, і люди вже отримали або майже отримали колективний імунітет. Тому карантинні заходи мали дуже незначний вплив на перебіг епідемії та зменшення кількості хворих. А насправді, ці заходи не дали епідемії закінчитися, тому зараз ми і спостерігаємо нові випадки захворювань в Південній Кореї, через декілька тижнів після піку епідемії (дані приводяться станом на початок квітня).

Вакцини не потрібні, імунітет вироблятиметься природним шляхом

Професор не вважає, що для боротьби з коронавірусом потрібні вакцини, тому що ми не потребуємо вакцин проти застуди. В нас є вакцини від грипу, але вони не такі вже й ефективні. Так, розробка вакцини від SARS-інфекцій змогла би трохи пришвидшити вироблення колективного імунітету, але він буде набуватися і природним шляхом. Людство змогло подолати всі респіраторні захворювання впродовж історії і продовжити жити – і у природи є свій план як цього досягти.

Заяви про особливу небезпечність коронавірусу є неправдивими

Нещодавно американські лікарі почали робити такі заяви на телебаченні, що коронавірус більш заразний, ніж звичайний сезонний грип або H1N1, тому потрібно поставитися до нього надзвичайно серйозно. Професор Вітковські каже, що не розуміє, звідки з’явилися подібні твердження, тому що статистика, якою ми володіємо, каже про протилежне. Статистику можна завантажити на Європейських CDC – Центрах з контролю та профілактики захворювань (англ. Centers for Disease Control and Prevention) – туди надходять дані з усього світу.

Перебіг епідемії відбувається поступово. У природи все гладко. Не буває надто стрімких підвищень і спадів. У Італїї та Норвегії ми бачили різке загострення захворюваності, але воно відбувалося тільки один день, а потім поверталося до нормальної кількості.

Причина паніки – масове поширення Інтернету

Однією з причин виникнення такої масової паніки стосовно даного типу коронавірусу та світового колапсу, порівняно з іншими видами грипу, (в тому числі і свинячого грипу 2009 року), Кнут Вітковські вважає масове розповсюдження Інтернету. Новини – як хороші, так і погані – розлітаються світом за лічені години чи навіть хвилини. Навіть якщо деякі новини не є достовірними, вони все одно циркулюють по світу та сіють хаос і паніку, а люди починають боятися тих речей, яких не потрібно боятися.

Карантин може спричинити другу хвилю коронавірусу

Зараз робиться багато прогнозів стосовно другої хвилі епідемії коронавірусу або подібного вірусу восени. Так, вона може бути, але тому, що ми нині не набули колективного імунітету. Друга хвиля епідемії – це прямий наслідок соціального дистанціювання. До того ж, існує таке явище як перехресний імунітет. Це означає: якщо людина набула імунітету до коронавірусу, перебіг інших хвороб, викликаних SARS-інфекціями, відбуватиметься легше, ніж без цього імунітету.

Тестування не зупиняє епідемію

Тестування людини на інфікування коронавірусом, як і на інфікування іншим респіраторним вірусом, не є ефективним, бо само по собі нічого не зупиняє. Тестування може бути корисним, коли ми тестуємо кров на антитіла і можемо побачити, наскільки близько ми підійшли до вироблення колективного імунітету.

Соціальне дистанціювання шкідливе

Соціальне дистанціювання призведе до величезних економічних втрат, а також збільшить кількість депресій.

При підозрі пневмонії треба негайно звернутися до лікарні

Якщо ви – літня людина, то вам краще ізолюватися. Якщо виникли якість симптоми захворювання, особливо пневмонії, потрібно якомога скоріше звернутися до лікаря. Проте у таких великих містах як Нью-Йорк не у всіх є поліс медичного страхування, а тому люди не поспішають іти до лікаря. А звернутися до лікаря якомога скоріше, не тягнути із цим, якщо у вас пневмонія, є дуже важливим для того, щоб лікування антибіотиками могло стати ефективним.

У природі все розумно

Не потрібно вважати себе набагато розумнішими за матінку-природу, яка впродовж багатьох років дозволяла людському організму пристосовуватися до різних інфекцій та еволюціонувати разом з ними.

Не бути покірними баранами

Наостанок професор Вітковські радить людям у Сполучених Штатах, а також в інших країнах, не бути надто покірними. Потрібно ставити питання політикам стосовно тих заходів, які вони запроваджують у своїх країнах. Бо якщо громадяни не відстоюють свої права, то їхні права будуть забутими.

Подібної думки дотримується німецький інфекціоніст професор Сухаріт Бхакді (Sucharit Bhakdi): Реакція політиків на коронавірус гротескна, абсурдна й дуже небезпечна – німецький професор Сухаріт Бхакді.

Більше посилань на авторитетні публікації – у статті: Швеція відмовилася від боротьби з коронавірусом: Цей вірус не загрожує людям.


Хто придумав жорсткий карантин в Україні і прагне його продовжити? Навіщо усе це безумство з блокуванням руху включно з закриттям метро? Навіщо ці маніакальні вимоги постійно носити маски? Відповідь, як завжди, дуже проста: Корупція, корупція і ще раз корупція. Нічого особистого, просто бізнес.

А ось і «тато українського карантину» – безглуздого й нещадного: розслідування «Наші гроші» (відео)

Заставка відеофільму від Наші Гроші №318
Заставка відеофільму від Наші Гроші №318

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Дослухатися до науковців та експертів, а не політиканів і шахраїв. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудова робота, Антоніно! Тобі зараховано внесок ϟ500 (500 галів) у нашу корпорацію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудова робота, Антоніно! Тобі зараховано внесок ϟ500 (500 галів) у нашу корпорацію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Це самий чудовий вірус. Дякую за працю!

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Антоніна Ансара.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігорю за наводку!

Матеріалізацію гармонійної події здійснюю!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

пильний, обачний, у жовтому стані

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудово! Дякую, Антоніно!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, восени можливо повторення цього. Дуже важлива інформація. Дякую, Антоніно!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ніхто й не писав, що Вітковськи працював професором в Університеті Рокфеллера.

Арсен Дубовик каже:
Що з цим робити?
(тут мав бути скрін)<a href="https://www.rockefeller.edu/news/27872-rockefeller-university-releases-s... rel="nofollow">https://www.rockefeller.edu/news/27872-rockefeller-university-releases-s...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Антоніна Ансара.
0
Ще не підтримано

А що з цим можна зробити? В університеті Рокфелера заявляють, що Вітковські не виражає в цьому інтерв"ю думку адмінімтрації та працівників університету (це його власна думка). Це їх право.

Матеріалізацію гармонійної події здійснюю!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кнут Вітковські працював відвідуючим професором Університету Ватерлоо і Колумбійського університету в місті Нью-Йорк.

Джерело.

Все, що робиться з власної волі, – добро!