Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Життя по-козацьки

Категорія:

У гірському селі Пороги, що на Прикарпатті, стартував літній табір "Бойовий гопак" для найменших. Козацька слава, честь та сила нині - це лише легенда. Утім організатори табору намагаються відродити українські традиції наших предків. Щоденна молитва, мистецтво бойового гопака та пізнання історії через рольову гру - усе це в комплексі дає результат.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Опанувати бойовий гопак приїхало 30 прикарпатських дітей. Наймолодший - 5-річний Павлик - наповну намагається не "пасти задніх". Тренується нарівні зі старшими.

Сувора дисципліна дітей не лякає. Навпаки - вони хочуть бути схожими на козацьких ватажків - Наливайка та Сагайдачного.

Юні гопаківці з захопленням спостерігають за показовими виступами.

Зброя незвична - господарська коса, молотило і дерев’яна довбня. Саме такою оборонялися козаки сотні років тому - розповідає Президент Міжнародної Федерації Бойового гопака Володимир Пилат.

Мистецтво бойового гопака - це своєрідний спортивний танок. Удари ногами у стрибку, присядка та "павучок". Спершу виглядає кумедно, утім така техніка формує спритність, миттєву реакцію та козацьку силу, запевняє Президент Хмельницької Федерації "Бойового гопака" Іван Куць.

Бойовий гопак - оптимальний варіант для оздоровлення дітей. Окрім фізичного навантаження, такі тренування загартовують дух, стверджує валеолог Марія Пахолок.

Цікаво, що під час таборування активно стежили за здоров’ям дітей – перевіряли показники здоров’я до таборування і після, адже вже доведено, що після тренування бойовим гопаком показники здоров’я суттєво покращуються. Тестували малих козачат викладачі та студенти кафедри валеології Харківського національного університету ім.Каразіна.

Табір став не тільки оздоровчим, а й інформативним. Під час таборування проведено 24 лекції, показано 12 фільмів, а також багато забав. Все це було можливо за умови ідеальної дисциплінованості дітей. «Бойовий гопак не ставить собі за мету виховати звіра, а виховати людину, яка має Бога в серці», - переконаний президент Федерації бойового гопака Володимир Пилат.

Козацький бойовий гопак стає дедалі популярнішим на Прикарпатті. Такий відпочинок - справді гідна альтернатива сонячному "Артеку".

 

 


В тему:

Нова раса

Арійський фестиваль «Козацькі забави» (фоторепортаж)

Паралельне суспільство як цивілізаційна надбудова (настанови для снайперів)

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

Арійці відзначили 400-річчя народження Івана Сірка (фоторепортаж)

 

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи