Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жодних нейтральних статусів: у США вимагають гнати з Олімпіади усіх російських спортсменів

Світ:

Глава антидопінгового агентства США Тревіс Тайгерт закликав не дозволяти російським спортсменам виступати на Олімпійських іграх навіть у нейтральному статусі.

19112801.jpg

Тревіс Тайгерт

Рекомендації WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) відсторонити Росію від участі в міжнародних змаганнях на 4 роки є неадекватними з огляду на постійні махінації росіян з допінгом, повідомляє офіційний сайт USADA (Антидопінгове агентство США), пише Еспресо.

"Заходи, запропоновані комітетом щодо відповідності WADA, є неадекватними, особливо з огляду, що обман постійно використовується в російському спорті, який контролюється урядом. Історія навчила нас реагувати на російський допінг, використаний в Ріо-2016 і Пхенчхані-2018, коли таємно керований процес, що дозволяє росіянам змагатися, не спрацював. Мабуть, це підштовхнуло Росію до того, щоб просто знищити докази і зробити неможливим підтвердження того, чи існують насправді чисті російські спортсмени", - сказав Тайгерт

На думку глави USADA, росіянам потрібно взагалі заборонити виступати на Олімпіадах та не надавати нейтрального статусу спортсменах, яких поки не впіймали на допінгу.

"WADA необхідно стати жорсткішими. Потрібна повна заборона на участь росіян в Олімпіадах, наскільки це дозволяють нинішні правила. Тільки така рішуча відповідь може привернути увагу Росії, змінити її поведінку, захистити сьогоднішніх чистих спортсменів, які змагатимуться в Токіо, і майбутні покоління російських атлетів", - переконаний Тайгерт.

Нагадаємо, збірну Росію не допустили до зимової Олімпіади-2018 через систематичні порушення антидопінгових правил, окремі російські спортсмени виступали у південнокорейському Пхенчхані у нейтральному статусі.

  • 25 листопада комітет з відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства рекомендував усунути Росію від усіх міжнародних спортивних турнірів на чотири роки.
  • 26 листопада генеральний директор Російського антидопінгового агентства Юрій Ганус заявив, що збірну Росії з футболу можуть відсторонити від Євро-2020.
  • Славетний хокеїст В’ячеслав Фетисов заявив, що Росія через допінговий скандал зганьбилася найбільше в історії світового спорту.
  • Міжнародний олімпійський комітет виступив із заявою про підтримку санкцій Всесвітнього антидопінгового агентства щодо Росії.

 

Наші інтереси: 

Весь світ має знати, що росіяни - брехуни і маніпулятори, що їх треба тримати на короткому поводку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи