Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Згадай у 2063 році про рік 2013

У Отинійській Загальноосвітній школі до 1 вересня провели екологічну акцію. Посаджено більше ста дерев - і не тільки біля школи, а й біля церков, костелу, музичної школи, Будинку культури, ліцею енергетичних технологій, а також започатковано створення нового парку біля лікарні.

Ще у травні на зустрічі випускників місцевий краєзнавець, історик, випускник 1973 року Михайло Хавлюк запропонував своїм однокласникам зустрітися 1 вересня на шкільному подвір’ї і разом із першокласниками 2013 року посадити дерева у селищі. Ініціативу підтримали односельці. 

У суботу, 31 серпня, на шкільне подвір’я прийшли ті, хто 50 років тому переступив поріг рідної школи, і цьогорічні першокласники разом зі своїми батьками, дідусями й бабусями, класні керівники, учні школи.

На імпровізованій шкільній лінійці виступили голова Коломийської районної ради Богдан Болюк, начальник управління освіти, молоді та спорту Коломийської райдержадміністрації Ігор Мартинюк, директор школи Ольга Матковська, селищний голова Петро Кінащук, депутат районної ради Володимир Змага та ініціатор заходу Михайло Хавлюк.

У виступах говорилося про екологічну і виховну важливість проведення даної акції, наголошувалося, що така акція вперше започаткована саме в нашій школі. Учні школи Юлія Данищук, Денис Марцинюк та Марина Дутчак прославляли «зелені легені» планети у віршах.

У здійсненні задуманого допомогли: керівник Отинійського лісництва Іван Семців, який посприяв у придбанні посадкового матеріалу (клени, липи, дубки, туя) і надав консультаційну допомогу; директор Отинійського ліцею енергетичних технологій Петро Іванків допоміг транспортом для перевезення саджанців. Допомогли у заготівлі саджанців і депутат селищної ради Мирослав Сарахман, Павло Назарук, за що усім складаємо сердечну подяку.

Наостанок кожен учасник акції сфотографувався біля посадженого дерева. На кожній світлині напис: «Згадай у 2063 році про 2013 рік». Це своєрідний заповіт-настанова сьогоднішньому першокласникові прийти до школи 1 вересня через 50 років і посадити дерево із майбутнім першокласником.

А поки що алею майбутнього доглядає загін 8 А класу «Садам цвісти» учнівської організації «Цвіт України» під керівництвом класного керівника Василя Максим’юка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Це важливий виховний захід, який вчить дбати про майбутнє.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Це важливий виховний захід, який вчить дбати про майбутнє.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.