Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський жорстко відповів на пропозиції Генрі Кіссінджера. Старі КДБшні консерви лопаються

Категорія:

У світі все ще лунають пропозиції враховувати інтереси Росії – країни-агресора. 25 травня колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що Україна повинна піти на переговори з Росією, навіть якщо від неї будуть потрібні поступки.

У своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський відповів, зокрема, на слова екс-держсекретаря США Генрі Кіссінджера.

"У Давосі з глибокого минулого виринає, наприклад, пан Кіссинджер і говорить, що нібито треба віддати Росії шматок України. Щоб нібито не було відчуження Росії від Європи", – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, "таке враження, що у пана Кіссинджера на календарі не 2022 рік, а 1938-й, і він думав, що говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені.

"Почали з'являтися і симптоматичні редакційні статті в деяких західних ЗМІ про те, що нібито Україна повинна прийняти так звані важкі компроміси, віддавши територію в обмін на мир. Можливо, у New York Times у 1938 році теж писали щось подібне. Але зараз, нагадую, таки 2022 рік", – сказав президент.

"І за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати Росії, "великі геополітики" завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, і живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру. Треба завжди бачити людей. І пам'ятати, що цінності – це не просто слово", – заявив він.

У статті на сайті "Хвиля" Леонід Штекель пише:

"Генрі Кіссінджера світові ЗМІ називають одним із «найбільших дипломатів», його підносять на п'єдестал, і я думаю, що він не лише висловлює свою думку, а й думку видатних діячів Демократичної партії США. Я думаю, причиною цього виступу є крах рейтингів Байдена в останні місяці. З таким рейтингом президента, демократів може очікувати поразка на осінніх проміжних виборах до Конгресу. Якщо на початку піарники Байдена вважали, що невелика війна допоможе демократам, то тепер у них зовсім інша думка. Занадто багато планів піарників впали. І в хід іде «важка артилерія».

Він нагадує, що саме Кіссінджер стояв за політикою відступу перед комунізмом, яку здійснив президент Ніксон. Нагадаю: Саме Кіссінджер був автором політики «розрядки», результатом якої, де факто, стало стрімке зростання радянської ракетної могутності на тлі публічних обіцянок «миру та спокою». Саме тоді значно зросла кількість радянських шпигунів у вищих ешелонах влади Заходу (найвідоміший приклад – особистий помічник Віллі Бранта – федерального канцлера ФРН), а перевага США перед СРСР у носіях ядерної зброї значно скоротилася.

Загалом, як і слід очікувати, маючи справу з комуністами, розрядка виявилася односторонньою. З іншого боку, намагаючись підкріпити «розрядку» з СРСР дипломатично, саме Генрі Кіссінджер був автором ідеї «примирення» з китайськими комуністами: їм віддали посаду в Раді Безпеки ООН, США відмовилося визнавати далі Китайську Республіку на Тайвані. Багато в чому сьогоднішні проблеми США з комуністичним Китаєм пов'язані саме з тим самим «примиренням» на початку 70-х, ідеологом якого був Генрі Кіссінджер.

Автор статті також наводить приклад дипломатичного «успіху» Генрі Кіссінджера – це його мирна угода з в'єтнамськими комуністами, результатом якої став вихід США з Південного В'єтнаму на тлі тотальної агресії Північного В'єтнаму. В угоді комуністи обіцяли бути білими та пухнастими та не кривдити Південний В'єтнам. Але жодну з обіцянок комуністи не виконали: США вивели війська з В'єтнаму, а Північний В'єтнам, з допомогою СРСР, ввів у Південний В'єтнам мільйони своїх солдатів. Долю Південного В'єтнаму було вирішено.

Усі спроби «миротворця» Кіссінджера миритися з комуністами скінчилися, за великим рахунком, суцільними провалами. Тому його люблять ліберали всіх мастей, як «шаленого батька мирних переговорів». Я думаю, українці розуміють, що треба відповісти цьому старому теоретику «світу у всьому світі».

Наші інтереси: 

1. Вчити уроки історії. 2. Розуміти, що РФ купила дуже багатьох політиків та дипломатів, які не хочуть перемоги України. 3. Потрібно зараз говорити прямо, називаючи речі своїми іменами. 3. Ця війна вскрила старі КДБшні консерви. 4. Нашу війну з Росією усі політики використовують у своїх політичних цілях, хоча й заявляють про підтримку України. Наприклад, Франція та Німеччина бояться остаточного програшу Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи