Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський запровадив нове державне свято, яке відзначатимемо на початку жовтня

Світ:

30 вересня президент України підписав указ № 417/2020 "Про День територіальної оборони України", який відзначатимуть щороку в першу неділю жовтня. 2020-го це буде 4 жовтня. Територіальна оборона відіграє важливу роль в забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України. 

20100101.jpg

Фото: ГО «Український легіон»

Як повідомляється на офіційному сайті Президента України, враховуючи важливість територіальної оборони у забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки й оборони та інших суб'єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій було запроваджено День територіальної оборони України.

«Сьогодні наша надважлива мета – досягти миру на Донбасі та зберегти територіальну цілісність України. Ми говоримо про це на кожній зустрічі з нашими міжнародними партнерами. Також ми робимо й будемо робити все задля зміцнення обороноздатності України», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос раніше наголошував, що територіальна оборона – це надійний тил у будь-якій точці країни. Військові мають воювати на фронті, а тероборона – всередині країни. Тероборона працює за принципом: я захищаю себе, свій дім, вулицю, місто, область. Тобто люди відповідальні за захист місцевості, яку вони знають.

В тему: 

Територіальна самооборона – єдиний засіб перемоги в сучасній війні

Від зовнішньої агресії Україну врятує територіальна оборона - Георгій Учайкін

В Херсонській області розпочалися військові навчання загонів територіальної оборони

Чому українці не мають свого Кайтселійту

Святослав Стеценко про програму підготовки добровольців «Київський легіон»

Наші інтереси: 

Популяризація розумного мілітаризму. Розуміння того, що територіальна самооборона – це потужний резерв армії, який потрібно готувати. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи