Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зе-щурятня. Хто краде гуманітарку в Запоріжжі, яка призначалася для біженців, переселенців і військових

Категорія:

Як відомо, до Запоріжжя їхали біженці з Херсона та області, біженці із Запорізької та Донецької області, зокрема, з Маріуполя. Там працював центр, який тимчасово розміщував людей в дитячих садках та інших міських установах, надавав харчування і відправляв усіх охочих автобусами до Києва, Львова та за кордон. Усе це було безплатно.

22090701.jpg

Запорізькі посадовці, причетні до скандалу

Я це бачила на власні очі – півдня провела в цьому центрі 30 травня, чекаючи на біженців з окупованого Херсона, які їхали через єдиний на той час доступний пункт перетину з окупованої території України на неокуповану, через село Василівку Запорізької області.

Сьогодні Запоріжжя та область російські агресори випробовують на міцність щодня. Але, окрім зовнішнього ворога, у Запоріжжі пригрілися ще й внутрішні вороги. Марина Данилюк-Ярмолаєва розкладає по поличках гучну історію про масштабне розкрадання західної гуманітарки у Запоріжжі, де вся владна команда афільована зі слугами народу та ОПУ.

Як повідомлялося багатьма медіа раніше, агент НАБУ Євген Шевченко у Фейсбуці оприлюднив інформацію про масштаби розкрадання гуманітарної допомоги у Запоріжжі. Посадові особи Запоріжжя розкрадали в промислових масштабах майже всю гуманітарну допомогу, яка надходила в місто та область, і продавали її через торговельні мережі "АТБ" і "Сільпо".

За словами Шевченка, посадові особи підозрюються у тому, що за пів року було розкрадено:

22 морські контейнери;
389 залізничних вагонів;
220 вантажних автомобілів.

"Вся ця допомога призначалася для людей, для біженців, переселенців, а також для військових!!! Суми, про які йдеться, – мільйони доларів США!!!" – наголосив він.

Зі слів агента НАБУ, до розкрадання причетні голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух; секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв; депутат Запорізької обласної ради Віктор Щербина і заступниця голови Запорізькій ОВА Злата Некрасова.

Керівництво Запорізької поліції та прокуратури покривало розкрадання гуманітарної допомоги топ-посадовцями області, розповів народний депутат 8-го скликання Ігор Мосійчук.

Мережа "Сільпо" відкинула звинувачення і запевнила, що продають лише те, що офіційно закуповується за ринковими цінами у постачальників в Україні та за кордоном. Вони також заявили, що від початку вторгнення РФ в Україну домовилися з іноземними партнерами про постачання 1333,7 тонн гумдопомоги, яку в партнерстві з Мінсоцполітики та благодійним фондом за власний кошт завезли в Україну і роздали безкоштовно в супермаркетах.

 

Наші інтереси: 

Пильнуємо за діями влади. Час казати "Не на часі" вже минув.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи