Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Затримали голову Верховного Суду Князєва – його викрили на хабарі у $2,7 млн

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв є фігурантом справи про масштабну корупцію у ВСУ, що підтвердили директор НАБУ Семен Кривонос та голова САП Олександр Клименко.

23051603.jpg

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв
Голова Верховного Суду Всеволод Князєв

Прокурор САП Олександр Омельченко під час брифінгу заявив:

"На цей час затримано голову Верховного суду і вживаються заходи щодо перевірки інших осіб, їх причетності до кримінального правопорушення".

Прокурор додав, що дві особи вже затримані.

За його словами, відкрито провадження за ч. 4 ст. 368 та ч. 4. ст 369 ККУ (отримання неправомірної вигоди, пропозиція й обіцянка такої вигоди). Санкція статті передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі

За словами Кривоноса, це «найрезонансніша справа за період діяльності НАБУ і САП і найбільше викриття найвищої посадової особи у судовій гілці влади».

Він розповів, що правоохоронці зафіксували низку контактів власника групи «Фінанси та кредит» Костянтина Жеваго з одним з власників адвокатського обʼєднання, яке використовувалося для прикриття.

"За домовленістю між власником цієї групи та адвокатом цього адвокатського об'єднання, вони домовилися про передачу неправомірної вигоди на користь високопосадовців суду за ухвалення потрібного для підприємця (Жеваго – примітка ред.) рішення. Згодом потрібне рішення було ухвалено Верховним Судом», – заявив Кривонос.

Так, 3 травня керівництву суду передали першу частину хабаря, а напередодні, 15 травня, мали передати другу, але Князєва затримали «на гарячому».

Наші інтереси: 

Розуміємо, які в нас суди та загалом судова система. Це – не судова система, це суддівська мафія. Суддівська мафія йде ва-банк, щоб зупинити судову реформу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Назар Мухачов накопав інформація, що цей суддя раніше прийняв рішення у суперечці Жеваго та Коломойського на користь першого. Тож дуже ймовірно, що це помста Коломойського. Звісно не для відбілювання Князєва, а для більш ширшого розуміння процесів.

Коментарі

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Назар Мухачов накопав інформація, що цей суддя раніше прийняв рішення у суперечці Жеваго та Коломойського на користь першого. Тож дуже ймовірно, що це помста Коломойського. Звісно не для відбілювання Князєва, а для більш ширшого розуміння процесів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Бери вище. Цей Князєв кілька разів критично висловився щодо політики ОП (читай Єрмака), тому його принесли в жертву "боротьбі з корупцією". На цьому етапі це означає, що Єрмак прибирає всіх недостатньо лояльних. Коли він сконсолідує під собою корупційну піраміду, приберуть і його, адже Білому дому потрібні перемоги на корупційному фронті у 2023 році – це легальна підстава затягнути війну до листопадових виборів у 2024 році.

Застосована технологія ліквідації злочинності називається "Щурячий король". Вона дозволяє досить швидко і надійно позбутися популяції щурів навіть у досить великому приміщенні. Спочатку треба спіймати їх декілька і залишити у клітці без їжі. Голодні щури через деякий час починають битись між собою і поїдати слабших. Найсильнішого щура, який залишився,  випускають на волю. Закріплена таким чином звичка нищити собі подібних заставляє «щурячого короля» полювати на своїх колег і після короткого часу він їх винищує вщент. У результаті, очищення території відбувається самими ж щурами, до того ж екологічно чисто.

У політиці ця екотехнологія реалізується у той спосіб, що надається рішуча підтримка головному корупціонеру, який підминає під себе своїх недавніх колег. Він це робить з ентузіазмом, адже його багатство зростає. Після того, як він передушить конкурентів, з ним завжди можна дати раду, адже працювати з одним простіше, ніж з усією зграєю.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Будемо сподіватись, що на цей раз це спрацює. Наскільки я розумію з Порошенко не спрацювало, бо інші пацюки зібрались в зграю, і скинули короля.