Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 65
  • Переглядів: 67

Заснована Ілоном Маском компанія у сфері штучного інтелекту xAI відкриє код свого чат-бота Grok

Категорія:

Ілон Маск оголосив на X (Twitter), що цього тижня xAI відкриє вихідний код свого чат-бота Grok, не розкриваючи додаткові деталі. Як зазначає The Wall Street Journal, Маск, можливо, сподівається, що, дозволивши стороннім розробникам і дослідникам копирсатися в коді Grok, він може зробити модель більш популярною, а також отримати змістовні відгуки, які допоможуть покращити модель.

240315-elonmusk-1.jpg

Ілон Маск (Фото: REUTERS/Jonathan Ernst)

У відповідь на запитання про те, чи вважає він, що OpenAI має зробити те саме, Маск відповів, що «OpenAI – це брехня».

Як відомо, OpenAI й Google використовують приватні моделі штучного інтелекту, не розкриваючи їхній код та не проливаючи світло на те, на яких саме даних вони навчаються.

На противагу лідерам на ринку ШІ торік понад 50 компаній, включно з IBM і Meta, об'єдналися для створення AI Alliance. Мета групи – боротися за ШІ з відкритим кодом.

Цей випадок буде не першим, коли компанія Маска відкриває доступ до своїх розробок. Tesla відкрила свої патенти десять років тому, надавши автовиробникам змогу використовувати її роз'єм для зарядки електромобілів. X відкрила код, на якій базується його алгоритмічна стрічка «Для вас».

Оголошення про відкриття коду Grok пролунало після того, як Ілон Маск подав судовий позов проти творців ChatGPT, компанії OpenAI. У позові Маск, який був одним з засновників компанії, стверджує, що OpenAI порушує засновницьку угоду, отримуючи вигоду від своєї розробки зі штучним інтелектом. OpenAI у відповідь на позов заявила, що Маск прагнув об'єднати компанію з Tesla і стати її генеральним директором.

Джерело тексту

Наші інтереси: 

Розвиток та доступність генеруючих нейромереж для застосування на персональних комп'ютерах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи