Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Залужний призначив нового воєнкома Одеського ТЦК замість скандального Борисова

Категорія:

Світ:

На посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Залужний призначив одного з найкращих військових командирів – полковника Олександра Охріменка, який донині був комбригом 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

23070601.jpg

Олександр Охріменко. Фото: 14 ОМБР ЗСУ

Про це на своєму Телеграм-каналі написав головком ЗСУ Валерій Залужний.

Олександр – бойовий офіцер, який знає армію зсередини, чітко розуміє потреби на фронті та неодноразово демонстрував відданість військовій справі та Батьківщині, зауважив Залужний.

Олександр Охріменко народився 19 жовтня 1984 року на Вінниччині.

У 2006 році завершив Одеський інститут Сухопутних військ, а згодом, вже будучи професійним військовим, закінчив Національний університет оборони України ім.І.Черняховського.

Військову службу Охріменко починав у 72-й окремій механізованій бригаді, куди прийшов лейтенантом у 2006 році.

Має великий бойовий досвід ще з 2014 року. Воював зокрема у Маріуполі, на Луганщині, у серпні 2014 року виводив своїх військових з Ізваринського котла.

Командиром 14 ОМБР, яка базується у місті Володимир (колишній Володимир-Волинський), Охріменко став у жовтні 2021 року.

Охріменко є кавалером орденів Богдана Хмельницького II та ІІІ ступеня, Данила Галицького та Хреста бойових заслуг.

У квітні 2023 року в інтерв'ю "Новинарні" він сказав, що центри комплектації мають вести облік військових ресурсів та потенційних кандидатів, "які самі мають приходити, бо розуміють – спільними зусиллями треба виконувати завдання й обороняти нашу державу".

"Я вважаю формулювання "забрали в армію" неправильним. Пішов до війська, а не забрали. Це величезна різниця, – казав він. – Поки в кожного не буде усвідомлення, що, якщо не він, то крім нього – ніхто, доти буде проблематика в якості постачання військових ресурсів".

Про переведення Охріменка з 14-ї ОМБР стало відомо за кілька днів до того, як "Українська правда" 22 червня опублікувала розслідування "Батальйон Іспанія", у якому йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомість та автомобілі на мільйони доларів.

Раніше у квітні ексдепутат Верховної Ради Ігор Мосійчук повідомив, що родина Євгена Борисова наприкінці 2022 року придбала маєток вартістю понад 3 млн євро на іспанському узбережжі, а також дорогі авто.

Після оприлюднення цієї інформації Борисова відсторонили від займаної посади, а Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом незаконного збагачення.

Однак згодом керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що службове розслідування не знайшло підстав для відсторонення від посади Євгена Борисова, і тому Борисов продовжує виконувати свої обов'язки.

На скандал відреагував Президент України Володимир Зеленський, він "дав термінове доручення головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського "воєнкома" – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна".

Він також додав, що доручив створити комісію для перевірки всіх військкомів в усіх регіонах України, "щоб вони не ганьбили нашу державу і пам'ять героїв, які гинуть на фронті".

28 червня Наталія Гуменюк повідомила, що Борисова звільнили з посади.

Ми також писали про воєнкома-олігарха Борисова.

Наші інтереси: 

Посилення позиції Залужного. Раніше він не мав можливості призначати воєнкомів, все вирішував ОП, скоріше всього – Єрмак. Як бачимо, тільки гучний розголос про корупціонерів примушує владу реагувати. Можна не сумніватися, що цей Борисов половину чи навіть більше віддавав своєму куратору в ОП, який зараз все вирішує в державі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Білий дім натиснув на ОП, адже Демпартії необхідні перемоги на антикорупційному фронті в Україні. Боротьба з корупцією – це головна відмовка Білого дому щодо затягування війни в Україні – мовляв, не можемо давати зброю, бо там корупція. Але щоб ця відмовка виглядала переконливо, необхідні реальні антикорупційні дії в Україні. Це ми вже обговорювали.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Білий дім натиснув на ОП, адже Демпартії необхідні перемоги на антикорупційному фронті в Україні. Боротьба з корупцією – це головна відмовка Білого дому щодо затягування війни в Україні – мовляв, не можемо давати зброю, бо там корупція. Але щоб ця відмовка виглядала переконливо, необхідні реальні антикорупційні дії в Україні. Це ми вже обговорювали.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Один маленький нюанс: обласні тцк не зареєстровані в реєстрі ЄДР, тобто, це просто фікції. Якщо їх нема в ЄДР, це значить, що код ЄДРПОУ вони не мають права мати. Це шахрайство.

Радіймо життю граючи!