Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну відбувся перший продаж об'єктів державної власності

Категорія:

Світ:

На тлі подій про оголошення Путіним часткової мобілізації у РФ пройшли непомітними перші два аукціони з продажу державного майна в рамках малої приватизації. Почали зі спиртзаводів. За два дні продали на 220 млн грн.

22092201.jpg

Марилівський спиртзавод продано на аукціоні компанії нардепа Сергія Лабазюка. Колаж 24 каналу

19 вересня відбувся перший приватизаційний онлайн-аукціон. Об’єктом приватизації стало окреме майно Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту державного підприємства «Укрспирт», що на Тернопільщині, повідомляє Урядовий портал.

На другому аукціоні, який відбувся 20 вересня, продали окреме майно Марилівського місця зберігання спирту ДП "Укрспирт", що також на Тернопільщині.

Фонд держмайна дещо оновив правила. Зокрема, за новими правилами договір купівлі-продажу буде укладений з переможцем тільки після того, як він сплатить ціну об’єкта, визначену за підсумками аукціону. На сплату переможець має 20 днів. Якщо ж переможець не сплатить повну суму у визначений термін, право купівлі лота переходить до другого учасника.

На переконання Голови Фонду держмайна Рустема Умєрова, приватний бізнес продемонстрував свою сміливість попри військові дії: "Українські підприємці довели готовність підсилювати економічний фронт та створювати нові робочі місця". 

Він також закликав інвесторів брати участь у наступних приватизаційних аукціонах: "Кошти, отримані від приватизації, – це зброя для захисту України від агресора та гарантування соціальних програм для українців".

Директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболєв відзначив високу конкуренцію на торгах: "Це означає, що бізнес давно очікував на відновлення приватизації й сьогодні готовий змагатися на приватизаційних аукціонах задля відновлення своєї діяльності".

Як пише Ціна держави, всього ФДМ планує продати до кінця  року в рамках малої приватизації 150 об’єктів. Саме спиртова галузь розпродаватиметься найпершою. Уряд розраховує на інтерес з боку підприємців, оскільки багато інвесторів зацікавлені в розвитку виробництва біоетанолу.

Всього ж до кінця року очікується, що приватизація принесе 600 млн грн. Втім, ще жодного разу плани з приватизації не були виконані.

Наші інтереси: 

Добре це чи погано? Чи потрібна приватизація під час війни? Питання складні. Але однозначно можна сказати одне – в економіці потрібно якомога менше присутності держави. Але правила гри мають бути чесними. Народні депутати не повинні мати привілеї на купівлю державних об'єктів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наскільки мені відомо, в США взагалі нема державних підприємств – і нічого, якось живуть.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наскільки мені відомо, в США взагалі нема державних підприємств – і нічого, якось живуть.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, обмежити втручання держави. Але війна вимагає сильну оборону. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !