Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейська освіта у Польщі: що потрібно знати абітурієнтам?

Польська освіта якісна і, що найголовніше, доступна для українців. Вони можуть отримати престижний диплом, який відкриває чудові кар'єрні перспективи. У нашій статті зібрана інформація, яка буде корисна абітурієнтам.

Основні переваги навчання у Польщі

Польща входить до Європейського Союзу та є найближчим сусідом України. Звідси низка переваг навчання у цій країні.

Можна сміливо сказати, що польські ВНЗ є альтернативою ВНЗ Англії, Франції, Німеччини, але доступнішою. Річ у тому, що польська система освіти повністю інтегрована в європейську модель. Вона якісна, сучасна та ефективна. Серед головних переваг навчання у Польщі для українців можна виділити такі:

  • Зручне географічне розташування.
  • Диплом європейського зразка.
  • Можливість працевлаштування у Європі.
  • Доступна вартість навчання.
  • Програми обміну та стажувань.

Проте необхідно зазначити, що навчання у Польщі буде платним. Шанси вступити до державного ВНЗ на бюджетне місце мінімальні, через високі вимоги до абітурієнтів та великий конкурс.

Умови вступу 

Вступити до приватного польського університету легко. Немає вікових та інших обмежень.  Головне, потрібно встигнути у строки приймальної кампанії написати заяву про вступ та надати пакет документів.

Обов’язково треба володіти польською мовою на рівні В2.  На цьому рівні можна легко сприймати та розуміти інформацію на лекціях.  Для підтвердження володіння польською мовою необхідно отримати сертифікат.  Його видають якщо пройти курси польської мови.

Вступні іспити у більшості університетів відсутні.  Виняток становлять лише медичні ВНЗ, де потрібно складати хімію, фізику, біологію польською мовою.  Під час вступу на творчі спеціальності потрібно надати портфоліо робіт або пройти додатковий профільний тест.

Форми навчання

Є дві форми навчання: стаціонарна та заочна. У першому випадку студенти навчаються 5 днів на тиждень з понеділка по п'ятницю. При цьому один із днів виділяється на самостійне навчання, коли не потрібно відвідувати пари. Студенти заочного відділення навчаються суботами та неділями.

Деякі ВНЗ ділять стаціонарне навчання на денне та вечірнє. В останньому випадку заняття починаються приблизно о 18-й годині й тривають до 21–22 години. Такий варіант часто обирають студенти, що працюють.

Вартість навчання

Вступити до державних університетів на конкурсній основі українцям складно.  Тому оптимальний варіант — платне навчання у приватних ВНЗ.  Вартість навчання в них на доступному рівні, вона не дуже відрізняється від вартості освіти в Україні.  Вносити оплату можна частинами по семестрах, що дуже зручно.

Кар'єрні перспективи

Як показує практика, багато українців залишаються у Польщі після закінчення ВНЗ. Вони отримують вигідні умови працевлаштування та можливість стати частиною великих міжнародних компаній. Навчання англійською дає можливість отримати роботу не тільки в Польщі, а й в інших європейських країнах та навіть в Америці.

Наші інтереси: 

Освіта.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи