Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС стурбований наміром США розширити санкції щодо "Північного потоку-2"

Жозеп Боррель, високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики глибоко стурбований тим, що Сполучені Штати почали частіше запроваджувати санкції чи погрожувати санкціями проти європейських компаній та інтересів.

"ЄС виступає проти застосування третіми країнами санкцій щодо європейських компаній, які законно ведуть бізнес. Більш того, ЄС вважає екстериторіальне застосування санкцій таким, що суперечить міжнародному праву. Європейська політика має визначатися тут, у Європі, а не третіми країнами", - цитуує Жозепа Борреля Економічна правда.

Високий представник ЄС додав, що коли сторони мають спільні цілі зовнішньої та безпекової політики, то можуть отримати велику користь внаслідок скоординованих і цілеспрямованих санкцій, запроваджених разом з партнерами

"Ми бачили багато таких позитивних прикладів і продовжимо координувати дії там, де зможемо. Європейський Союз завжди відкритий до діалогу, якщо існують розбіжності щодо політики. Але це не може відбутися під загрозою санкцій", - наголосив Жозеп Боррель.

Нагадаємо, держсекретар Майк Помпео 16 липня оголосив про можливість запровадження санкцій проти інвесторів та іншої діяльності проектів російських експортних трубопроводів, включаючи «Північний потік 2» та другу гілку «Турецького потоку».

 

Наші інтереси: 

Європейський Союз виказує своє бажання "дружити" з РФ. Розуміти, що тільки США можуть захистити Україну. Усвідомлювати, що ЄС Україні - не друг, а кістка в горлі. Україна заважає ЄС створити з РФ Континентальний блок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи