Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС нагадав обіцянки Києва і назвав крайні терміни вирішення проблем Національної агенції із запобігання корупції

Спецтема:

Європейський союз узгодив офіційний коментар щодо скандальної ситуації, яка склалася через включення до Держбюджету України норми, яка відтерміновує до 2017 року впровадження електронних декларацій про майно та доходи держслужбовців та офіційних осіб.

Дипломати нагадали, що наприкінці грудня "українське керівництво взяло зобов’язання, що в першому кварталі 2016 року буде створено Національну агенцію із запобігання корупції і відразу ж запущено механізм перевірки активів та можливих конфліктів інтересів держслужбовців".

"Це означає, що НАЗК має розпочати свою діяльність до 1 квітня 2016 року. До цього часу мають бути призначені всі п’ять членів (керівництва НАЗК) і має тривати набір інших співробітників.

Це також означає, що система електронних декларацій має бути запущена якнайшвидше, а агенція має отримати можливість перевіряти не лише ці, але й старі декларації держслужбовців...

І незалежно від того, коли буде завершено створення системи електронних декларацій, лишається чинним зобов’язання української влади про перевірку вже існуючих, паперових декларацій", - йдеться в поясненні ЄС.

В представництві ЄС також додали, що досі чекають на роз’яснення української сторони щодо того, що відбулося, але водночас "вітають" заяву глави Мінюсту Павла Петренка, який пообіцяв ініціювати зміну скандальної норми в законі про Державний бюджет.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК). Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, Європейська Комісія 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала норму перевірки декларацій щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Паразитичний гадючник опирається руками і ногами. Хай воюють, головне щоб нам не заважали.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Паразитичний гадючник опирається руками і ногами. Хай воюють, головне щоб нам не заважали.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!