Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

«Яйця по 17» в Пентагоні: вартість зброї для України було завищено на 6,2 мільярди доларів

Категорія:

Пентагон заявляє, що завищив вартість зброї, яку відправив Україні за останні два роки, на 6,2 мільярда доларів, через невинну бухгалтерську помилку. Його чесність приємно вражає. Український міністр оборони сказав би, що помилки не було, просто зброя рахувалася не штуками, а комплектами.

230622ostin.jpg

«Американський рєзніков» Міністр оборони США Ллойд Остін
«Американський рєзніков» Міністр оборони США Ллойд Остін (25 травня 2023 року, у Вашингтоні. AP Photo/Kevin Wolf)

20 червня Пентагон заявив, що завищив вартість зброї, яку він відправив в Україну за останні два роки, на 6,2 мільярда доларів – приблизно вдвічі більше, ніж попередні оцінки. В результаті утворився надлишок коштів, який буде використаний для майбутніх пакетів безпеки, пише ABC News.

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що детальний аналіз бухгалтерської помилки показав, що військові служби використовували витрати на заміну, а не балансову вартість обладнання, яке було отримано зі складів Пентагону і відправлено в Україну. За її словами, остаточні розрахунки показують, що помилка становила 3,6 мільярда доларів у поточному фінансовому році та 2,6 мільярда доларів у 2022 фінансовому році, який закінчився 30 вересня минулого року.

Як наслідок, міністерство оборони тепер має у своїй казні додаткові гроші, що можна використати на підтримку України, яка продовжує свій контрнаступ проти Росії. І це сталося в той час, коли фінансовий рік добігає кінця, а фінансування з боку Конгресу почало скорочуватися.

"Ці гроші просто повернуться до скарбнички, яку ми виділили" на майбутнє скорочення запасів Пентагону", – сказала Сінгх.

Це одкровення з'явилося в той час, коли Україна просувається вперед на ранніх стадіях свого контрнаступу, намагаючись витіснити російські сили з території, яку вони окупували після повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. За словами Валерія Залужного, головнокомандувача Збройних сил України, контрнаступ наштовхнувся на сильно заміновану місцевість і посилені оборонні укріплення.

(За деякими оцінками, Україна отримала лише 9% зброї, необхідної для успішного наступу. – НО).

Члени Конгресу неодноразово зверталися до керівництва Міністерства оборони з питанням про те, наскільки ретельно США відстежують свою допомогу Україні, щоб переконатися, що вона не є предметом шахрайства або не потрапляє в чужі руки. Пентагон заявив, що має "надійну програму" для відстеження допомоги, коли вона перетинає кордон з Україною, а також для спостереження за нею після того, як вона там опинилася, залежно від чутливості кожної системи озброєння.


Як бачимо, саботаж допомоги Україні відбувається не лише шляхом повного блокування ленд-лізу, а й за допомогою невинних «бухгалтерських помилок». Подумаєш, 6 мільярдів. З ким не буває, чи не так?   

Наші інтереси: 

Бачимо, що в США також закладають "схеми" у використанні державних коштів. Розуміти, що адміністрація Байдена говорить одне, а робить інше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Подейкують, що це республіканці з Палати представників Конгресу розпочали розслідування «демократичних схем». 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Подейкують, що це республіканці з Палати представників Конгресу розпочали розслідування «демократичних схем». 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пишуть, що "помилка" сталася через те, що при оцінці використовувалася вартість нових озброєнь, тоді як Україні були передані запаси, які зберігалися на складах Пентагону і які були закуплені деякий час тому, тобто їхня вартість була нижча, як мінімум з урахуванням амортизації.