Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Яресько: не треба боятися слів «технічний дефолт»

Міністр фінансів Наталія Яресько заявляє, що ймовірне зупинення виплат за частиною зовнішніх зобов’язань означатиме технічний дефолт, але цих слів не треба боятися.

Вона нагадала, що міністерство розглядає можливість зупинити виплати тільки за тією групою зовнішніх зобов’язань, які Україна прагне реструктурувати. Ніхто нічого не говорить про зупинення інших виплат, чи то внутрішніх, чи банківських, сказала Яресько в інтерв’ю телепрограмі «ТСН» на телеканалі «1+1».

При цьому вона наголосила, що технічний дефолт якщо й станеться, то ніяк не вплине на банківську систему України, на депозити громадян, на грошову одиницю.

«Народ не має боятися, що ось-ось закінчаться всі наші програми кредитування. Якраз не те – якраз Міжнародний валютний фонд дає публічну підтримку, вони розуміють, що фінансування нашої країни – це мета номер один. Ми можемо її досягти або правильною реструктуризацією, або, можливо, тимчасовим зупиненням платежів і тоді реструктуризацією», – сказала міністр.

У п’ятницю, 26 червня, Наталія Яресько заявляла, що в разі, якщо не вдасться домовитися про реструктуризацію суверенних комерційних зовнішніх зобов’язань України, власників яких представляє Спеціальний комітет кредиторів, уряд України готовий використовувати своє законне право для того, щоб зупинити сплату міжнародним зовнішнім кредиторам, «аби захистити економіку України та зберегти її фінансові ресурси до того часу, коли прийнятної угоди з кредиторами буде досягнуто».

Зустріч українського уряду з комітетом кредиторів планують на вівторок, 30 червня. Тим часом у четвер, 25 червня, агентство Bloomberg із посиланням на висновок інвестиційної компанії Goldman Sachs написало, що Україна може оголосити дефолт після 24 липня, коли їй настане час виплачувати купон за зовнішніми кредитами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи