Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 63
  • Переглядів: 81

Японія вводить санкції проти компаній Росії, Китаю, Індії та ще трьох країн через їхню підтримку держави-агресора

Категорія:

Уряд Японії розширив санкції проти РФ та її партнерів через війну РФ в Україні. Країни-партнери РФ, за даними Токіо, надають їй допомогу в уникненні санкцій під час купівлі електроніки для військових потреб.

24062103.jpg

Прем'єр міністр Японії Фуміо Кісіда. Фото: GettyImages

Під санкції потрапили 11 осіб та 42 організації з Росії. Серед них компанія "Алроса", Авіакомплекс імені Ільюшина, концерн "Туполєв"», два виробництва з концерну "Алмаз-Антей", Челябінський тракторний завод, Пермський пороховий завод, Арзамаський приладобудівний завод та інші військово-промислові компанії, повідомляє Радіо Свобода.

Під обмеження потрапили сім китайських компаній, які допомагали Росії купувати електроніку, а також по одній компанії з Індії, Казахстану, ОАЕ та Узбекистану. Активи цих компаній у Японії мають бути заморожені, а угоди з ними японських фірм та громадян тепер заборонені.

Персонально під санкції потрапили секретар ЦВК Росії Наталія Бударіна та ще п’ять членів Центрвиборчкому, а також керівник Тактичного ракетного озброєння Борис Обносов, директор Уралвагонзаводу Олександр Потапов та інші.

Тиждень тому США запровадили санкції проти компаній із Китаю, які допомагали Росії закуповувати електроніку.

Японія підтримує Україну з моменту нападу на неї Росії. Влада Японії припинила експорт до РФ багатьох видів обладнання, машин, транспорту, різних промислових товарів.

24 травня Японія та Південна Корея розширили списки санкцій проти Росії через купівлю зброї з Північної Кореї. Під обмеження потрапили дев’ять російських компаній, дві кіпрські фірми та гендиректор російської державної авіакомпанії "224-й льотний загін" Володимир Міхейчик.

5 квітня міністерство торгівлі Японії опублікувало список 164 категорій промислових товарів, які забороняється постачати до Росії. Санкції стосувалися літій-іонних акумуляторів, газових труб, моторної оливи для автомобілів, термостатів, нітроцелюлозних продуктів та деревообробних верстатів. Крім того, заборонено експорт фотообладнання, ручних електроінструментів, вольфрамового порошку, молібдену, кобальту, цирконію та ренію.

Наші інтереси: 

Японія тихо, без галасу, але дуже рішуче і серйозно підтримує Україну. Дякуємо Японії!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи