Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Які перспективи вступу України до НАТО. Потрібно відповідати вимогам – Кірбі

Питання довгострокових зобов’язань України у сфері безпеки обговорюватимуть на саміті НАТО у Вільнюсі, а для вступу до Альянсу потрібно відповідати певним вимогам. Підтримка України цивілізованим світом є непохитною.

Про це повідомив Джон Кірбі, координатор стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому, в інтервʼю "Голосу Америки".

Він зазначив, що найважливішим є залишатись зосередженими на боротьбі, яку вони зараз ведуть",–  сказав Кірбі.

З його слів, союзники повинні врахувати післявоєнні запити України. Він висловився й про те, що наша держава й надалі матиме великий кордон з Росією.

На думку Кірбі, наразі немає такої ситуації, коли б нашу державу розглядали "у сірій зоні" безпеки – між НАТО і Росією. Він бачить ситуацію інакше, адже союзники докладають зусиль для подальшої підтримки.

"Повідомлення, передане Путіну, гучне і чітке – не тільки Сполучені Штати, не тільки Захід, а й цілий світ продовжать підтримувати Україну", – висловився Кірбі.

Президент Чехії Пьотр Павел розповів, чого чекати Україні від саміту НАТО. На його думку, після завершення війни з РФ перемовини щодо вступу до НАТО повинні початися якнайшвидше. Він очікує від зустрічі в Вільнюсі конкретного повідомлення щодо членства України у блоці. Чехія зацікавлена в тому, щоб почати відповідні переговори стосовно вступу України до НАТО після завершення війни з Російською Федерацією.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив: на саміті у Вільнюсі союзники наблизять Україну до Альянсу. Деякі західні експерти пропонують свій варіант угоди, де в разі приєднання Києва до НАТО принцип колективної оборони стосувався б лише територій, що перебувають під контролем Києва.

 

Наші інтереси: 

Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня стежимо за різними сигналами для України. Пам'ятаємо, що гальмування руху України в НАТО відкриває шлях до формування значно динамічнішого військово-економічного союзу Міжмор'я: Британія – Скандинавія – Балтія – Польща – Україна – Чехія – Словаччина.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
НАТО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Світлий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Україну без правосуб'єктності ніколи не приймуть у НАТО. Конституція є а державних органів нема, жодний орган немає засновника. Отже нема відповідального.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Україну без правосуб'єктності ніколи не приймуть у НАТО. Конституція є а державних органів нема, жодний орган немає засновника. Отже нема відповідального.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.