Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Як виглядають сучасні нацисти? – дослідження The Washington Post

Категорія:

Ніпстери – частина нового покоління нацистів, яке приділяє багато уваги своєму зовнішньому вигляду та іміджу. Це вони роблять для того, щоб їхні ідеї краще сприймали пересічні люди. 

161203spenser.jpg

Річард Спенсер (Richard Spencer, народився 11 травня 1978)
Річард Спенсер (Richard Spencer, народився 11 травня 1978) – американський білий націоналіст, президент Національного інституту політики.

Як розпізнати нациста, адже не в кожного з них є тату і не кожен з них носить одяг зі свастиками. Навіть не кожен з них має бриту голову. Що робити?

Газета The Washington Post, одна з найбільших у США, у статті "Чи робить ця стрижка мене подібним на нациста?" пише про стрижку, яку називає нацистською. За її словами, хоч не кожен з такою стрижкою нацист, проте вірогідність доволі велика.

Суть стрижки проста: коротко з боків, довго на верху. Те, що на картинці нижче. На перший погляд, такі чоловіки схожі на хіпстерів, пише газета. Але рано розслаблятися. Адже цілком можливо, що перед тобою – нацист.

Прихильники «неоднозначної» стрижки: Репер Macklemore, політолог Річард Спенсер і футболіст Девід Бекхем (справа). Фото: Reuters; Linda Davidson/The Washington Post; Andrew Innerarity/Reuters.
Прихильники «неоднозначної» стрижки: Репер Macklemore, Річард Спенсер, Девід Бекхем (справа). Фото: Reuters; Linda Davidson/The Washington Post; Andrew Innerarity/Reuters.

«Давно пора змінити свою стрижку, я це усвідомив давно», – скаржиться газеті місцевий антифашист, який носить «стрижку нациста».

Ця стрижка набула популярності на заході приблизно в 2011, коли її почали носити аполітичні спортсмени та актори. Популярності серед сучасних нацистів вона набула лише останнім часом. Газета попереджає, що це може бути тому, що ряд діячів Третього Райху мали таку ж зачіску.

Цих людей називають «ніпстерами» – комбінація слів «нацисти» і «хіпстери». Ніпстери – частина нового покоління нацистів, яке приділяє багато уваги своєму зовнішньому вигляду та іміджу. Експерт пояснює: «це вони роблять для того, щоб їх ідеї краще сприймали пересічні люди. Вперше це помітив кілька років тому, в Німеччині. Теперішні расисти виглядають цілком нормально. Чесно кажучи, це навіть страшно».

«Раніше, коли перед тобою стояла людина з такою стрижкою, ти мабуть подумав би, що це хороша людина, з якою можна поспілкуватися, подружити, в якої можна щось купити. Тепер слід задуматися – чи не стоїть перед тобою людина, яка виступає проти мультикультуралізму? Це все дуже складно», – закінчує свою аналітику The Washington Post.

Сучасні праві зовсім не бажають виглядати як «фріки» («божевільно модні»). Тривалий час у різні способи правим намагалися нав’язати саме таку моду. Це робилося для того, щоб пересічні люди автоматично виступали проти правих, навіть нічого не знаючи про їхні погляди. 

Отже, варто дбати про свій зовнішній вигляд. Не дарма кажуть, що «фашизм – це стиль».


Повний тест англомовної статті в The Washington Post:
Does this haircut make me look like a Nazi?

Наші інтереси: 

Творці постіндустріальної формації мають виглядати молодо і спортивно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи