Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Ефект ADE: як вакцинація перетворює легку хворобу на смертельну – The Conservative Woman (Великобританія)

Категорія:

Світ:

Зростають повідомлення про те, що вакцини проти Covid-19 погіршують перебіг захворювання у деяких реципієнтів. Небезпека виникає тоді, коли вакцинована людина зустрічає власне вірус, від якого вона вакцинувалася. Антитіла, що утворюються в результаті щеплення, можуть у кінцевому підсумку посилити захворювання, а не захистити від інфекції.

Попередні застереження про цей потенційно летальний ефект, відомий як антитілозалежне посилення інфекції (antibody-dependent enhancement ADE), були применшені або відхилені виробниками як чисто теоретичні. Це явище спостерігалося з вакцинами проти інших вірусів, але вважається дуже рідкісним.

Проте, після ознайомлення з опублікованими даними про цей ефект, двоє американських експертів [1] дійшли висновку, що вони «нетеоретичні та вагомі». Отримання вакцини може перетворити суб'єкта з людини, хто переживає легку хворобу, «на людину, яка переживає важкі захворювання, тривале захворювання або навіть смерть».

  • [1] Доктор Тімоті Кардозо (Dr Timothy Cardozo), професор біохімії та молекулярної фармакології, Нью-Йоркський університет, та д-р Рональд Візей (Dr Ronald Veazey), доцент кафедри патології та лабораторної медицини в Медичній школі та дослідницькому центрі приматів університету Тулейн.

Вони кажуть, що для задоволення етичних вимог інформованої згоди – всім, хто збирається вакцинуватися, а також учасникам випробувань – слід звернути увагу на цей ризик.

Тим часом міжнародна група лікарів та вчених опублікувала заклик до урядів, регуляторних органів та розробників вакцин у всьому світі припинити програми масової вакцинації до розв'язання питань безпеки, особливо ADE.

Вони стверджують, що з огляду на високий рівень побічних ефектів, існує потреба у кращому розумінні переваг та ризиків, особливо в тих групах, які були виключені з більшості клінічних випробувань. Сюди входили люди похилого віку та люди, які раніше зазнавали впливу SARS-CoV-2 – вірусу, що викликає Covid-19.

Виключення останніх є особливо прикрим, «оскільки воно не дає можливості отримати надзвичайно важливу інформацію щодо поствакцинальної ADE у людей, які вже мають антитіла проти SARS-CoV-2». Без ретельного моніторингу випадки ADE або подібної імунної патології, спричинені вакциною, неможливо відрізнити від важкої форми Covid-19.

Те саме можна сказати про пошкодження, спричинені токсином, так званим «спайковим» білком, вироблення якого в клітинах нашого організму ініціюється вакциною. Білок є однозначно небезпечною характеристикою вірусу, і метою вакцини є попередження імунної системи про нього з метою блокування інфекції.

Але жодне дослідження не перевіряло, як довго токсин продовжує вироблятися в нас після вакцинації, стверджують лікарі. Сам укол може спричиняти саме ті симптоми, від яких він призначений для захисту, а потім ці симптоми помилково діагностуються як «випадкові зараження». «Якщо це так, то ми ніколи не узнаємо справжні побічні ефекти сучасної глобальної стратегії вакцинації, якщо не почнемо досліджувати це питання».

Це надзвичайно серйозна проблема, оскільки у всьому світі хвороби та смерті, що спостерігаються відразу після вакцинації, регулярно приписуються самому вірусу. Це мало місце навіть під час  різкого збільшення смертності ОДНОЧАСНО з вакцинацією, як, наприклад, у січні цього року в Гібралтарі.

Цього місяця сімейний лікар у Техасі підкреслив ризик розвитку ADE у своїй доповіді Комітету зі справ штату Сенату Техасу. Доктор Бен Едвардс (Dr. Ben Edwards) сказав, що понад половина жителів Техасу зараз мають природний імунітет до вірусу, і це забезпечує «більш стійкий імунітет», ніж вакцина. А два різні дослідження показали, що «щеплення людини, яка вже має стійкий імунітет, збільшує у 2-3 рази ризик розвитку побічних реакцій».

Він повідомив комітетові, що згідно з системою звітності про побічні наслідки вакцин (Vaccine Adverse Event Reporting System – VAERS) уряду США,  за останні чотири місяці було 4178 смертей, пов'язаних з вакциною Covid, це майже стільки ж (4182 смерті), як всіх смертей від всіх щеплень за останні 20 років.

Серед померлих: 15-річний хлопчик у Колорадо, дві 16-річні дівчинки у Вісконсіні, 17-річна дівчинка у Вісконсіні та 17-річний хлопчик у Нью-Гемпширі – всі раніше були здорові.

Доктор Едвардс звернув увагу, що тільки частина випадків побічних реакцій потрапляє до статистики VAERS, і додав: «Для порівняння: у 1976 році під час епідемії свинячого грипу після того, як було зафіксовано 500 випадків паралічу та 53 смерті – вакцину було знято з продажу».

«Я отримав численні повідомлення від членів родин та близьких друзів своїх пацієнтів, що протягом від кількох годин до днів після отримання вакцини вони перенесли інсульт, інфаркт, тромбоемболію легенів, тромби, раптову смерть; і, наскільки відомо цим членам сім'ї, жоден з цих випадків медичний персонал не пов'язав з вакциною. Тож я стурбований тим, що насправді існує величезна кількість недоотриманих звітів».

За його словами, тим людям, що набули імунітет або в результаті хвороби, або при безсимптомному контакті з вірусом,  нема потреби робити щеплення.

На запитання голови комітету, чи можуть люди зробити що-небудь для зміцнення своєї імунної системи, доктор Едвардс відповів: «Так. . . завдяки правильному харчуванню, гідратації, фізичним вправам, сонячному світлу і, найважливіше – спокою, а не страху, який, на мою думку, скував націю».

Минулого тижня з подібною критикою виступив колишній радник Білого дому з Covid-19 доктор Скотт Атлас (Dr Scott Atlas). Він розкритикував політику, засновану на страху, яка, за його словами, призвела до зникнення раціонального та критичного мислення. Карантини у Сполучених Штатах та по всьому світу були не лише «огидним зловживанням владою» з боку експертів з питань охорони здоров’я, але й не змогли захистити людей похилого віку та груп ризику. Нанесена шкода буде відчуватися протягом наступних десятиліть.

В інтерв'ю Epoch TV доктор Атлас заявив, що вважає, що карантин був доцільним на ранніх стадіях пандемії, коли вважалося, що вірус може бути більш смертельним, ніж виявилося. Але узяло гору «божевілля», і мета поступово перейшла від захисту медичних закладів до повного припинення випадків захворювання на Covid-19.

«Страх дуже потужний, і насправді ми побачили, наскільки потужним є страх під час цієї пандемії», – сказав він. Американці купилися на первинні заходи обмеження, оскільки думали, що вони будуть тимчасовими, і це буде невеликою ціною, щоб взяти ситуацію під контроль. Але погане керівництво з боку «діячів громадського здоров'я» призвело до постійних карантинів, які не відповідали логіці та спричинили втрату медичних ресурсів для незліченної кількості людей.

Різко зросла кількість випадків жорстокого поводження з дітьми та домашнього насильства, кількість смертей від опіоїдів, самогубств, кількість молодих людей, що страждають від депресії та тривоги. Дітей не пускали в школу – «приносили в жертву» страхам дорослих, хоча діти практично не мали ризику Ковіду.

«Думаю, багато людей все ще вважають, що ізоляція несе економічну шкоду, але ми рятуємо життя. Ні, ви руйнуєте сім’ї, руйнуєте життя і буквально вбиваєте людей. Це ганьба».

Заснована на страху реакція суспільства на кризу Ковіду, як її описує доктор Атлас, завдала незмірної шкоди багатьом країнам, зокрема Британії. Ми досі не знаємо повних результатів цього «шаленого періоду», зокрема, чи виконує вакцина своє призначення.

Ну, а дехто добре переживає цю кризу. В суботньому випуску Daily Mail дана інформація, що дев’ять керівників чотирьох компаній, що виробляють вакцини, стали мільярдерами під час пандемії. Їх загальний чистий прибуток склав 19,3 млрд доларів. Список був складений People’s Vaccine Alliance, агітаційною групою, до якої входять Oxfam, UNAIDS, Global Justice Now та Amnesty International.

Згідно з січневим звітом «Americans for Tax Fairness» та «Institute for Policy Studies», 651 існуючих на сьогодні американських мільярдерів, включаючи Білла Гейтса, Джеффа Безоса, Уорена Баффетта та Ілона Маска, за перші дев’ять місяців пандемії збільшили своє колективне багатство на понад трильйон доларів, в той час, як менш щасливі люди пережили економічні труднощі та голод.

Джерело: Neville Hodgkinson "How the vaccine can make Covid worse" – The Conservative Woman, May 24, 2021

Переклав Володимир Щербина

 


 

Невіл Ходжкінсон (Neville Hodgkinson) – колишній медичний та науковий кореспондент газети "Sunday Times", автор низки книг, зокрема "AIDS: The Failure of Contemporary Science" (СНІД: Невдача сучасної науки).

Наші інтереси: 

Істерія навколо коронавірусу та "необхідності" вакцинації вже добряче набридла.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи