Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як стати щасливішими у 2021 році. Чи варто давати собі новорічні обіцянки

Традиційно на Новий рік ми бажаємо один одному щастя, успіхів, здійснення мрій й таке інше. А собі даємо обіцянки щось почати або, навпаки, припинити робити. Ми обіцяємо собі зайнятися спортом, їсти здорову їжу або не їсти солодкого і не пити солодку газовану воду, наприклад. 

Новорічні обіцянки настільки ж тотальні, наскільки їх складно дотримуватися. Чи є взагалі сенс ставити високі цілі на новий рік, сподіваючись на те, що з першого січня наступного року ви дійсно почнете жити по-новому?

За словами Річарда Райана, міжнародного експерта з мотиваційних досліджень і почесного професора психології університету Рочестера, у будь-якого дослідника мотивації будуть «подвійні почуття» до новорічних рішень.

«Факти показують, що в більшості випадків люди не добиваються успіху», - каже він.

У чому проблема більшості новорічних рішень?

Більшості людей не вдається здійснити свої бажання в новому році, тому що більшість їхніх рішень радше схожі на тиск ззовні. Вони хочуть, наприклад, мати кращий вигляд, щоб відповідати стандартам інших. Наприклад, схуднення – одна з найпоширеніших новорічних цілей, якої люди, як правило, не досягають.

Частково причина криється в тому, звідки з'являється ціль. Якщо ваша мета нав'язана зовнішнім тиском, то не варто дивуватися, що ви її не досягнете. Якщо мета не є «справжньою» і не йде від ваших бажань або не відповідає вашим цінностям чи інтересам, енергія для неї швидко згасає.

Отже, переконайтеся, що ваша мета дійсно є вашою, а не нав'язаною кимось збоку. Досяжна мета – також не абстрактна. Наприклад, "покращити здоров'я" – не годиться. Натомість поставте ціль "збільшити кількість кроків за день" або "пити достатню кількість води".

І не забувайте про те, що вам має подобатися шлях до здійснення мети. Якщо ж ви нічого не відчуваєте, будьте готовими, що вас вистачить ненадовго.
 

Наші інтереси: 

Наші цілі й завдання мають бути усвідомленими і йти від власної волі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи