Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як розпізнати пісню по фрагменту

Інколи маємо тільки один фрагмент якоїсь мелодії чи пісні, а потрібно отримати її назву, та всю композицію повністю.

Як розпізнати пісню по фрагменту in Комп'ютери та Інтернет 23.02.2013 0 121 Views Інколи маємо тільки один фрагмент якоїсь мелодії чи пісні, а потрібно отримати її назву, та всю композицію повністю.

Часто таке буває що записали частинку музики слухаючи інтернет радіо, або в улюбленому ролику на Youtube сподобався аудіо файл. Я, до речі, також недавно дивився в Ютубі мотиватор по бодібілдингу, то собі завантажив мелодію, а потім розпізнав.

Тепер про способи розпізнавання.

Можна попросити знайомих чи на музичних форумах запитатися. Цілком можливо, що вам допоможуть. Також, в мережі є різноманітні програми, які здатні розпізнати мелодію по фрагменту пісні.

Та для чого йти важчим шляхом, якщо є легший? Для чого  кого щось виясняти, лазити по форумах, чи встановлювати купу програм на комп? Адже існує простенький та безкоштовний онлайн-сервіс для розпізнавання композиції навіть по кусочку Audiotag.info. Достатньо 15-20 секунд, і система у своїй базі пошукає назву та виконавця.

Щоб скористатися сервісом, зайдіть сюди http://audiotag.info/index.php?ru=1 Після цього ви побачите таке вікно: Тут все просто: не потрібно ніякої реєстрації. Натисніть на кнопку «Browse» і «Загрузить». Після цього з’явиться вікно, в якому потрібно зробити нескладну арифметичну дію, і записати у полі результат. Потім пару секунд сервіс шукатиме композицію по своїй базі. Якщо все нормально, то видасть результат. Якщо ж не знайде, то побачите ось таку картинку: Можливо вибраний вами шматок музики був не якісний, або на ньому були накладені інші мелодії чи людські голоси.

Інший спосіб розпізнати пісню:

Буває, що попереднім сервісом не вдається розпізнати пісню чи мелодію. тоді спробуйте сервіс http://www.midomi.com/. Сервіс хороший тим, що можна не тільки увімкнути музику із колонки чи телефону, але й наспівати чи настукати ритм. Для цього натисніть на кнопку “Click and Sing or Hum”. Після цього Мідомі запитає дозволу використовувати камеру та мікрофон вашого комп’ютера. Дозволяємо. Все, тепер можна увімкнути композицію на телефоні чи через динаміки комп’ютера. Мідомі розпізнає непогано пісню по фрагменту.

Я наспівав знамениту “Jingle Bells”, і сервіс розпізнав її як виконання у авторстві “Frank Sinatra”. Хороший в мене голос?

Джерело: http://pavlofox.net/yak-rozpiznaty-pisnyu-po-fragmentu/ © Блог Павла Лиса

Наші інтереси: 

Доволі цінний урок з компутерної грамотності

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи